sv Laar JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (4-2)

JO13-1 gaat met een nederlaag de winterstop in

Zaterdag 10 december, de laatste wedstrijd van het jaar 2016 staat voor Sportclub Irene JO13-1 op de planning. En het zal geen makkelijke “uitzwaaiwedstrijd van het jaar” worden, sv Laar is namelijk de tegenstander. Een ploeg die we terugvinden op plaats vier, één plaats hoger dan Irene, met één punt meer en ook nog eens één wedstrijd minder (inhaal tegen sv Blerick). Plus we weten natuurlijk nog dat op de tweede speelronde Laar met een 2-4 overwinning uit Tegelen vertrok.

Afgelopen week op het trainingsveld geen ideale voorbereiding voor deze pot. Veel spelers waren om diverse redenen helaas afwezig. Vandaag ontbrak alleen maar de geblesseerde Marc, de andere veertien spelers staan op het wedstrijdformulier, fit en wel.

Als om elf uur (of iets na elf…) het eerste fluitsignaal klinkt, is het al meteen duidelijk dat deze twee ploegen elkaar niet veel ontlopen op de ranglijst. De eerste twintig minuten zijn ze gelijkwaardig aan elkaar. De thuisclub had, op het prachtige kunstgrasveld, wellicht iets meer de bal, maar Irene de betere kansen. Nadat Laar een kansrijke vrije trap binnen de zestien meter op knullige wijze verspeelde, kreeg Irene zeker één, en wellicht wel twee enorm grote kansen. Maar helaas werden deze niet benut. In de 25e minuut kwamen de Oranje-hemden op voorsprong. De linksbuiten mocht vanaf eigen helft beginnen aan een enorme sprint, achtervolgd door een pallet Irene-spelers, maar niet meer dan dat. Eenmaal voor Eline aangekomen wist ie ook nog te scoren, 1-0. De notities over deze goal waren nog niet opgedroogd als het al 2-0 staat. Een fout in de verdediging ging aan deze goal vooraf. En zo verlies je binnen de minuut de wedstrijd door twee tegengoals die te voorkomen waren.

De tweede helft gaf een ander beeld. Gesteund door de voorsprong nam Laar het initiatief, en lukte bij Irene weinig meer. Vele passes kwamen niet aan, onnodig balverlies, niet scherp of alert genoeg, alle klutsballen waren voor Laar, het zat ook gewoon niet meer mee. Duidelijk voorbeeld hiervan was de 3-0. Een toch niet al te groot manneke kon een corner geheel vrijstaand achter Eline koppen. Toen een aantal minuten later ook nog de 4-0 gescoord werd was het gespeeld. Maar ta ta, het mooiste moment van de wedstrijd moest nog komen! In de 57e minuut mocht Max een corner nemen. Via een kluts kwam de bal op zo’n vijf meter voor de goal bij Cody terecht. Echter, hij stond met de rug naar de goal. Geen probleem voor meneer Assel, met een prachtige omhaal, die in het rijtje Klaus Fischer, Marco van Basten en Zlatan Ibrahimovic past, wist hij toch te scoren, 4-1. De Tegelse eer was gered, en net als in alle andere tot nu toe gespeelde wedstrijden wist Irene te scoren. Plus, er gebeurde wat in de ploeg, want ineens werd er weer aangezet tot iets wat op een offensief leek. Helaas was de tijd te kort om nog veel goed te maken, maar de Tricolores wisten wel nog een keer te scoren. Een dieptebal van Sem de Hond belande ergens tussen de keeper, een verdediger en Max, maar door goed doorzetten van laatstgenoemde belande de bal toch tussen de palen en, nog belangrijker, achter de lijn, 4-2.

Zo zag de einstand er toch iets dragelijker uit, maar neemt niet weg dat Irene tegen een, zeker op basis van de tweede helft, terechte nederlaag aanloopt. Het is bekend, achteraf heb je er niks aan, maar wat als Irene de enorme kans in de eerste helft wel had benut, en op voorsprong was gekomen? We zullen het nooit weten, maar de achterstand op de top drie is door deze nederlaag inmiddels wel opgelopen tot zes punten. En dat is de harde realiteit…

Zo, de winterstop is daar! Gaan we elkaar dan voorlopig niet meer zien? Natuurlijk wel! Er wordt, met een korte onderbreking, gewoon getraind, er staat een (zwem)uitje met de selectie op het programma, een vriendschappelijk pot (tegen OJC Rosmalen JO13-2) plus het wintertoernooi bij vv Scharn op 22 januari. Maar de pen wordt voorlopig opgeborgen, 11 februari hervatten we de competitie weer met meteen een topwedstrijd als de nummer twee sv Deurne op bezoek komt.

Aan een ieder die Sportclub Irene JO13-1 een warm hart toedraagt, alvast fijne feestdagen!