SV Deurne JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1 (2-4)

Moeizaam maar toch drie punten…

Zaterdag 7 oktober 2017

Deurne uit, altijd lastig, dat weten we nog van vorig seizoen toen het grootste deel van deze Irene selectie in de JO12-1 voetbalde. Toen hebben we hier drie punten figuurlijk en letterlijk laten wegwaaien.
Luuk is vandaag vanwege zijn blessure niet inzetbaar maar wel mee om zijn team aan te moedigen.

De wedstrijd gaat van start midden in een fikse regenbui. Vanaf de middenstip zetten wij de eerste aanval op. Meteen met succes;  Edin zet de bal voor op doel en Achraf tikt de bal binnen de eerste minuut in het net, 0-1. Door dit snelle tegendoelpunt gaat Deurne vol in de aanval. De bal wordt behendig door hun overgetikt en wij hebben duidelijk moeite dit bij te benen.  Met horten en stoten voorkomen we enkele schoten op ons doel.
Een verkeerde inschatting van de Deurnense keeper op een terugspeelbal luidt ons tweede doelpunt in.  De keeper is ietwat van slag van zijn eigen fout en komt bij een volgende aanval van Edin te ver uit zijn doel. Edin passeert hem makkelijk en wipt de bal in het doel, 0-2 in de negende minuut.
Hierna lijkt het echter gedaan met onze kansen. We komen nog amper aan de bal en moeten steeds onze eigen foutjes herstellen.  De drie boomlange aanvallers van Deurne maken het ons moeilijk. Tijn heeft het er druk mee. Hij behoedt ons meermaals voor een tegentreffer mede geholpen door de lat en de paal. Al worstelend komen we zo de eerste helft door.
We kunnen er op voorbereid zijn dat de Deurne  na de rust fysiek alles op alles gaat zetten om hun achterstand goed te maken.

Deurne heeft in de tweede helft duidelijk hun strategie aangepast. De wat grotere en forsere aanvaller, luisterend naar de naam Jasper blijkt later, wordt ingezet als verdediger om het Edin lastiger te maken. Vooralsnog zonder succes want Edin scoort uit een voorzet van Nuri in de zevende minuut de derde Irene treffer, 0-3.
De sfeer op het veld wordt door deze stand grimmiger. Deurne, zeker het beter spelende team, raakt gefrustreerd door deze achterstand en wordt wat gemener in hun acties.  In de negende minuut versieren ze een door de scheidsrechter te makkelijk gegeven penalty als straf op een duwtje van Jorn.  De penalty wordt niet gemist… 1-3.
Hoewel de navolgende tien minuten van deze helft  volledig worden gedomineerd door het blauw wit van Deurne weet Edin in minuut twintig aan zijn bewaker te ontsnappen en op slinkse wijze zijn derde treffer in het doel te werken, 1-4.
Drie minuten later klemt onze goalie de bal niet goed in zijn handen en wordt deze weggepikt door Deurne… 2-4.
Hier en daar zijn er opstootjes op het veld. De irritatie tussen Edin en Deurnense Jasper loopt hoog op wat resulteert in een gele kaart voor beiden en het onmiddellijk verlaten van het veld.
De minuten tikken langzaam door naar het einde van de wedstrijd. We voorkomen nog enkele kansen van Deurnense zijde en na vijfendertig minuten klinkt het verlossende fluitsignaal…

Niet onze beste wedstrijd maar toch gewonnen. Ditmaal drie punten mee naar Tegelen.

Share this