sv Deurne J013-1 – Sportclub Irene J013-1 (2-2)

Sportclub Irene J013-1 vergeet zichzelf te belonen

Na een mindere wedstrijd met een tegenvallend resultaat tegen sv Laar stond er voor JO13-1 op zaterdag 17 september een zware dobber op het programma. Tegenstander in Deurne is de plaatselijke “D1”, voor het begin van de match (op doelsaldo) koploper. Beide tot nu toe gespeelde wedstrijden werden gewonnen, 0-5 in de plaatselijke derby tegen ZSV en vorige week 4-0 tegen Merefeldia. Zoals in eerdere wedstrijdverslagen al aangegeven, op Irene kan je tot nu toe geen voorspelling loslaten. Het kan vriezen, het kan dooien. Dus voor iedereen die het team een warm hart toedraagt was het weer afwachten wat de heren met de dame op doel vandaag weer op de (kunst)grasmat tevoorschijn zouden toveren.

Gelukkig wel weer iedereen van de partij, genoeg keuze dus voor de kaderleden. Alle spelers waren voor de warming up in nieuwe shirtjes gestoken, tevens te gebruiken als “uit-shirt”. Zag er keurig netjes uit!

Om half twaalf de aftrap tussen beide teams. Irene begon sterk aan de wedstrijd, had het beste van het spel. De eerste echte grote kans was echter voor de thuisclub. Na een “professionele” overtreding kreeg Deurne een vrije trap net buiten de zestien. Deze werd, tot opluchting van Irene, keurig op de paal gemikt…. Daarna kreeg Irene een aantal goede, grote kansen, maar de voorwaartsen hadden het vizier (nog?) niet op scherp staan. En zo werd er in de eerste helft niet gescoord, maar was het spel van Irene heel goed om naar te kijken! Minpuntje was het geblesseerd uitvallen van Amin net voor de rust.

De tweede helft begon prima voor Irene. Nadat (de jarige) Ruben onderuit was gehaald, nam (de bijna jarige)Julian plaats achter de bal, die een meter of twintig van het doel lag. En deze schoot de bal hoog, buiten bereik van de keeper, in de touwen, 0-1. Irene was ook in deze helft de betere ploeg, het vergat alleen zichzelf daarvoor te belonen door één of meerdere doelpuntjes meer te maken. Toch kwam de 0-2 op het scorebord te staan. Een goede aanval kwam via Marc bij de naar de zijkant uitgeweken Ruben terecht. Diens voorzet werd door de éen minuut eerder ingevallen Max tegen de keeper geschoten, maar in de rebound was (de ook al bijna jarige) Max iets sneller dan zijn tegenstander en de keeper, goal! Op driekwart van de wedstrijd mocht Deurne een corner nemen. Deze verdween rechtstreeks in de goal, de marge was weer wat verkleind, 1-2. Voor Irene geen reden om in paniek te raken, hun bleven de wedstrijd domineren, Deurne werd alleen met een paar uitbraken gevaarlijk. En op het moment dat je verwacht dat je de overwinning binnen hebt, scoort Deurne toch nog. Eindstand 2-2.

Heren, wat een heerlijke pot was het vandaag! Als de trainer van de tegenpartij zegt dat ze met een 0-6 nederlaag niks te klagen hadden gehad, mogen jullie dat echt als een compliment zien. Heel erg goede teamprestatie, super!

Na de resultaten van vandaag zijn er nog twee teams zonder puntverlies, Bruheze en Sparta’18/Kronenberg. Één ploeg staat onderaan zonder een punt, de Boys uit Venlo.

Volgende week zaterdag treffen we weer een Deurnense tegenstander als ZSV naar de Bakenbos komt. Zij hebben vandaag na een 7-1 overwinning op HBSV hun eerste drie punten binnen gehaald. Volgende week is in het verslag te lezen hoe deze wedstrijd afgelopen is, aan een voorspelling wagen we ons niet meer.