sv Blerick JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (3-3)

Onnodig puntverlies JO13-1 in Blerick

Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen HBSV stond er vandaag opnieuw een pot tegen een Blericks team op het affiche. Deze keer waren de heren van SVB JO13-1 de tegenstander. Na drie gewonnen wedstrijden en een gelijkspel incasseerde Blerick het vorig weekend hun eerste nederlaag, uit bij Deurne. En dus staan de twee ploegen voor het begin van de wedstrijd beide op tien punten, met de aantekening dat Irene een iets beter doelsaldo heeft. De ploeg die vandaag wint kan op de ranglijst naar boven blijven kijken, de ander valt (voorlopig?) af.

Helaas ontbreken opnieuw Marc, Cody en Amin op het appèl. De eerste twee zijn nog geblesseerd, de laatste nog niet helemaal hersteld van ziekte. En dat is balen, er blijven slechts twaalf spelers over. Plus minder concurrentie onderling….

De wedstrijd, gespeeld op het hoofdveld met de prachtige authentieke tribune, begon zoals je verwacht van twee teams met een gelijk aantal punten, volledig in evenwicht. De eerste zes, zeven minuten speelde zich voornamelijk af op het middenveld, met voor Irene één kans, voor SVB geen één. Maar na een (terecht) afgekeurd buitenspeldoelpunt van Max kwam Irene in de achtste minuut toch op voorsprong. Na een aanval over vele schijven aan de linkerkant kwam de bal in de as van het veld bij Caner terecht. Hij legde de bal even goed, en poeierde van grote afstand, via de paal, de 0-1 binnen. Hierdoor kantelde de wedstrijd, Irene werd de betere partij. Toch kreeg ook SVB was kansen, meestal uit een counter. In de 15e minuut dacht hun spits alleen op Eline af te lopen, maar hij had niet aan Kjell gedacht, die met een fantastische verdedigende actie de kans om zeep hielp. Drie minuten later kwam Irene op 0-2. Een corner vanaf rechts werd door Siem, met een beetje hulp van de tegenstander, rechtstreeks in het doel getrapt. Meteen na de aftrap kwamen de withemden echter weer terug in de wedstrijd. Een mooie individuele actie van hun midvoor werd doeltreffend afgerond, 1-2. Maar Irene was niet van streek, sterker nog, binnen de minuut was de marge weer verhoogd naar twee doelpunten. En wat voor een mooie goal was dit! Van achteruit dribbelde Flip op, passeerde wat tegenstanders, schoof de bal bij Max in de voeten, die op zijn beurt Ruben vrij voor de goal zag staan. En, niet onbelangrijk, ook nog wist te bereiken. Ruben weet uiteraard wel raad met zulke kansjes, 1-3. Mooie opsteker voor Ruben, die komende woensdag met jong Oranje in Eindhoven tegen hun leeftijdsgenoten van PSV mag spelen (heel veel succes, kerel!).
Dit zou uiteindelijk ook de ruststand zijn na de misschien wel beste (eerste) helft van dit seizoen? Goed spel, de bal het werk laten doen, mooie combinaties, direct voetbal, genoeg kansen creëren, weinig weggeven. Minpuntje? Het was slechts 1-3….

De tweede helft was nog een zestig tellen oud of Blerick kwam, na een paar knullige verdedigende acties, volledig terug in de wedstrijd, 2-3. Of het daardoor komt is natuurlijk de vraag, maar er ontwikkelde zich een compleet andere tweede helft dan de eerste. SVB ging heel fel spelen, zat kort op de bal én de man, Irene kreeg totaal geen ruimte meer. En als een aantal spelers dan ook nog gaan denken dat ze eerst iemand moeten passeren voor de bal af te geven is dat geen gunstig teken. Na twintig minuten kwam SVB dan ook aardig verdiend op de 3-3, de derde goal van de dodelijke spits trouwens. In de resterende tijd had je zelfs nog het gevoel dat het eerder 4-3 zou gaan worden dan 3-4, Irene wist geen kans meer te creëren. Maar gescoord werd er niet meer, en dus eindigde deze pot in een 3-3 gelijkspel. Voor Irene een teleurstellend resultaat, voor Blerick op basis van de tweede helft een verdienstelijk gelijkspel. Maar uiteindelijk schieten beide teams in de stand er niks meer op.

Opnieuw, of beter gezegd, de zoveelste wedstrijd waarin Irene een puike eerste helft speelt, gevolgd door een mindere (of slechte) tweede helft. Hoe kan dit?

Erg vervelend was nog het uitvallen van Flip in de laatste minuut met een, zoals het zich liet aanzien, behoorlijke blessure aan de knie. Hopelijk valt het mee, de ziekenboeg is al groot genoeg. Sterkte in ieders geval, Flip!

Een interessante wedstrijd voor de stand was vandaag ook Bruheze tegen Deurne, een koploper tegen een nummer drie. Na zestig minuten stond hier een 5-3 eindstand voor Bruheze op het scorebord. En aangezien ook mede koploper Sparta’18/Kronenberg puntverlies leed bij HBSV (2-2), mag Bruheze zich absoluut de winnaar van dit weekend noemen.

Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd voor de D1, het laag geklasseerde Mifano komt dan naar Tegelen, aanvang 12.00 uur.