ST. Sparta ’18 JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1  (2-4)

Seizoenstopperrrrr…

 

Zaterdag 25 november 2017

Vandaag op het programma de topper van deze competitiehelft. De nummero 1 tegen de nummero 2.  Beide ploegen nog ongeslagen. We zijn uit in Sevenum tegen Sparta JO13-1. We kunnen een tegenstander verwachten die er alles aan gelegen is om deze wedstrijd te winnen.  Robin is weer inzetbaar, Bjørn nog geblesseerd en de rest van de jongens staan te popelen om te beginnen.

De wedstrijd begint met een massaal offensief van Sparta richting Irene doel.  We raken compleet de oriëntatie kwijt. We blunderen verdedigend en hebben godzijdank ergens een engeltje op de lat zitten die een snelle openingstreffer van Sparta verhindert. Een tweede kans van de Sevenummers gaat net langs en een derde vol op de paal. Dit alles binnen de eerste twee minuten. We komen met de schrik vrij. Tijn neemt even de rust zodat we ons goed kunnen positioneren. Zijn uittrap bereikt Nuri die de bal overpasst naar de geheel vrijstaande Edin die alle tijd heeft om zonder tegenstand de openingstreffer toch op het conto van Irene te schrijven , 0-1 in derde minuut!
Sparta volkomen verrast door deze makkelijke treffer van Irene gaat meteen weer in de aanval. Echter zonder resultaat. Het spel slaat volledig om in het voordeel van de Tri-Colores. De mannen voorin krijgen diverse kansen om los te gaan op het Sevenumse doel maar de ballen willen er nog niet in. Ook uit een viertal corners wordt niet gescoord. Desondanks wordt er goed gevoetbald en komt Sparta nog nauwelijks over de middellijn heen.  Teun, Mika, Jorn en Alexis houden het achterin potdicht. Dit tot frustratie van de Spartaanse spitsen die hierdoor behoorlijk geïrriteerd raken en overgaan tot wat onsportieve acties. Dit gedrag werkt echter niet in hun voordeel.
In de drieëntwintigste minuut zet Jop de bal super voor richting Edin. Sparta schreeuwt om buitenspel en Edin denkt zelf bijna ook dat hij buitenspel loopt. Hij houdt al in en kijkt richting scheidsrechter. Deze fluit niet. In dit kleine momentje van verwarring tikt Edin de bal alsnog snel in het net, 0-2.
Drukte voor het Sevenumse doel in minuut zesentwintig. De door Nuri genomen hoekschop wordt in eerste instantie door de Spartaanse keeper gevangen. In alle tumult voor zijn doel laat hij deze uit zijn handen glippen en stuitert de bal richting Edin die deze met een omhaal in de touwen werkt, 0-3.
Gedesillusioneerd verlaat Sparta na dertig minuten het veld.  Ze zullen er in de tweede helft op gebrand zijn om deze achterstand goed te maken.
Dat is te merken.  De Spartaanse furie gaat na aanvang tweede helft weer helemaal los. Binnen een halve minuut hoort Tijn de bal alweer op de paal knallen en een vrije trap op een gevaarlijk punt gaat maar net over de lat. We laten ons niet van de wijs brengen en zetten vol in op de aanval.
In de tiende minuut komt de keeper uit Sevenum ver uit zijn doel en blokt Nuri op niet subtiele wijze.
De verkregen vrije trap wordt na het signaal van de scheids supersnel door Nuri zelf genomen. Zo snel zelfs dat de keeper nog niet eens de tijd had om zich te positioneren en de bal in zijn doel ziet rollen, 0-4.
Sparta haalt alles uit de kast om tot scoren te komen. In de zestiende minuut versieren ze op dubieuze wijze een vrije trap op een kansrijke positie. Deze wordt genomen en is onhoudbaar voor Tijn die net een paar handjes te kort komt.  Met een sierlijke boog beland de bal in het net, 1-4. Sparta merkt dat er mogelijkheden zijn en neemt het initiatief in het spel over.  Goed overspelen brengt hun vijf minuten later een tweede treffer, 2-4. Door dit doelpunt groeien zij nog meer in de wedstrijd en is het voor de meegereisde Irene-supporters op sommige momenten zenuwslopend.
Zeker als er in minuut achtentwintig een discutabele penalty wordt gegeven aan Sparta…
Het zal toch niet waar zijn dat Sparta nog een inhaalslag gaat maken richting een gelijkspel ….?
Nee, wij hebben een kleine keeper met grote daden; Tijn duikt in de goede hoek en houdt de bal uit zijn doel. Het blijft 2-4! Dit wordt niet meer weggegeven.

Een spannende topper en dik drie verdiende punten mee naar Tegelen.

Share this