Sportclub Irene JO13-1 – ZSV JO13-1 (5-0)

JO13-1 heeft aan één helft genoeg voor overwinning

Voor Irene JO13-1 staat op zaterdag 24 september de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden op het wedstrijdschema. De ploeg die op bezoek komt is ZSV JO13-1, een club uit Zeilberg. Zeilberg? Yip, een voormalig buurtschap en kerkdorp in de gemeente Deurne, tegenwoordig een oostelijke wijk van het dorp waar we vorige week nog gespeeld hebben. Weten we dat ook weer…
ZSV JO13-1 heeft tot nu toe (ook) drie wedstrijden gespeeld. De eerste twee gingen verloren, vorige week werd de eerste driepunter gescoord, HBSV werd met 7-0 verslagen. Kortom, de twee ploegen staan één puntje uit elkaar, de winnaar kan goede zaken doen, de verliezer moet even pas op de plaats maken.

Voordat de wedstrijd begon eerst de jaarlijkse fotosessie bij Irene. Alle jongens en meid werden eerst keurig netjes klaargezet voor een teamfoto, daarna gingen ze mooi gekampt en geschoren (ze worden langzaam ouder….) klaar staan voor de profielfoto. Wanneer het Panini-voetbalplaatjes- spaarboek met deze foto’s op de markt komt is bij het schrijven van dit verslag nog niet bekend.
Zoals gezegd, is het vandaag 24 september, de herfst is net begonnen. Daar houdt het weer echter geen rekening mee, want wie verwacht er nou op deze dag 23,6 graad? Niemand toch? En toch was dat wel het geval. Dus dat betekent weer volop zweten voor de tweeëntwintig spelers die aan de wedstrijd begonnen. Bij deze spelers vandaag geen Marc. Hij was afgelopen week tijdens de training geblesseerd geraakt, maandag wordt duidelijk wat er precies aan de hand, of in dit geval, aan de knie is. Afwachten dus, en een goed herstel, Marc. Wel tof dat je vandaag gewoon aanwezig was! Na de fotosessie verliet Sem Coppen het team om zich te melden bij de JO13-2, die te weinig spelers hadden. Dus slechts twee reservespelers vandaag op de bank.

Vanaf minuut één was het spelbeeld op het hoofdveld bepaald. Irene was duidelijk de betere ploeg, de gasten hadden niet echt veel in te brengen. Een paar kansen waren al om zeep geholpen toen Ruben na zes minuten de score opende. Na een dieptebal bij Caner passeerde hij de doelman om de bal daarna in een leeg doel te schuiven. Na ongeveer een kwartier een voorzet van Ruben op Max. Deze schoot met rechts op doel, of schoot, raakte de bal, want deze had ongeveer 34 seconden nodig om de acht meter tot aan de doellijn te overbruggen. Via de paal rolde de bal vervolgens over de lijn, 2-0. Vier minuten later prachtige balaanname van Ruben op het middenveld, bal naar Max, die Dylano de diepte instuurde, 3-0. Nadat Max met een afstandsschot de paal had geraakt, scoorde Siem vier minuten voor rust de 4-0, ook van afstand na een afvallende bal uit een vrije trap. Op slag van rust werd het ook nog 5-0. Ruben speelde Dylano aan, die de keeper met een fantastische lob wist te passeren. Mooie ruststand, al was het voetbal niet altijd even goed. Achterin stond het goed, al was ZSV nauwelijks gevaarlijk, voorin was er veel dreiging, maar het was slordig, en er werden toch ook weer teveel kansen gemist.

Vervolgens werd er ook nog een tweede helft gespeeld, eindstand 5-0.

Het sprankelende voetbal van vorige week was vandaag ver te zoeken, maar dat kwam ook door de tegenstander die, met alle respect, niet erg sterk voor de dag kwam.

Door dit en andere resultaten stijgt Irene naar de vijfde plaats, op vijf punten van de twee tot nu toe ongeslagen koplopers Bruheze en Sparta’18/Kronenberg. En laat deze twee teams nou net volgende week tegenover elkaar staan.

Over volgende week gesproken, dan is de Bakenbos opnieuw het decor voor een wedstrijd van JO13-1. De plaatsgenoten uit Groot-Venlo, HBSV steken dan de Maas over. Na de met 7-0 verloren van vorige week tegen onze tegenstander van vandaag wisten ze vandaag hun tweede punt te behalen na het gelijkspel tegen Someren.

Bekijk de wedstrijdfoto’s