Sportclub Irene JO13-1 – ZSV Deurne JO13-1 (6-0)

Overwinning met een hoog H2O gehalte

Zaterdag  23 september

Vandaag onze tweede competitiewedstrijd, de eerste op eigen bodem in Tegelen.
De openingswedstrijd van vorige week uit tegen Volharding O13-1  in Vierlingsbeek werd overigens glansrijk met 0-5 door de Tri-Colores gewonnen.

De jongens hebben vanmorgen allereerst met zijn allen genoten van een heerlijk teamontbijt in het Irene clubhome op de Bakenbos. De sfeer is prima,  de honger is gestild en de accu’s zijn opgeladen.
Teamfoto’s maken zit er vandaag niet in… De regen valt namelijk met bakken uit de hemel.  Overige thuiswedstrijden na 12.00 uur vandaag zijn afgelast maar de wedstrijd van Irene O13-1 tegen de Zeilbergse Sportvereniging O13-1 uit Deurne op het hoofdveld gaat gewoon high-noon van start.

De eerste kans na vijf minuten spelen is voor het geel zwart uit Deurne. We geven ze net iets teveel ruimte achterin maar hun schot op doel gaat net langs.
Een minuut later houdt Edin het spannend voor het Deurnense doel.  Uit een voorzet van Jorn moet hij zich seconden lang door meerdere verdedigers heen zien te vechten om de bal uiteindelijk met een sierlijke krul via binnenkant paal in het net te werken, 1-0.
De volgende kans is weer voor Irene, Nuri speelt de bal op Jorn die met een flinke trap de bal net over de lat schiet.
Het spel wordt na een kwartier spelen wat harder. Nuri wordt in zijn aanvallen herhaaldelijk omvergeduwd door een van de vrouwelijke ZSV verdedigers. In de zestiende minuut glipt hij er toch behendig  langs en scoort hij uit een voorzet van Edin de 2-0.
Hetzelfde scenario wordt nog enkele keren herhaald en  tien minuten later volgt hieruit de 3-0 door Nuri.  Doorweekt van regen en zweet mogen we de shirts in de rust even uitwringen.

De tweede helft begint gelijk met twee kansen aan Irene zijde die het doel niet hadden mogen missen. Edin serveert de bal aan Bjørn die het ronde leer te zacht raakt en daardoor de doellijn net niet over rolt. Een minuut later wordt het tafeltje voor Mert gedekt met een bal voor open doel maar hij schopt rigoureus mis.
Er wordt het eerste kwartier wat slapjes overgespeeld aan beide zijden met weinig druk. Pas na een vrije trap van Jop vol op de lat schrikt iedereen weer wakker.
De doelpogingen die volgen mogen op het conto van Irene gezet worden, maar pas in de twintigste minuut wordt er weer een verzilverd. Ditmaal door Achraf. Uit een pass van Bjørn weet hij de vrouwtjes van ZSV van zijn lijf te houden en knalt de bal van afstand in het doel, 4-0!
Drie minuten later heeft Edin weer de eer. Nuri trekt de verdediging naar zich toe waardoor Edin vrij aanspeelbaar voor het Zeilbergse doel komt, schot mooi in de hoek, 5-0.
Nog geen zestig seconden later wederom een actie volgens het boekje. Een lange bal van Achraf op Edin wordt doorgezet op Nuri, die ondanks zijn lengte, de bal makkelijk in het doel kopt, 6-0!
Tijn, die het deze wedstrijd nogal rustig had mag in de laatste minuut van wedstrijd toch nog even in actie komen. Met een mooie redding houdt hij zijn doel vandaag schoon en de eindstand op 6-0.
Prima wedstrijd vandaag.  We hebben met zijn allen weer hard gewerkt voor dit mooie resultaat!
Het thuisfront mag nu aan de slag om de tenues goed schoon te krijgen voor de (inhaal)bekerwedstrijd tegen IVO. Hopelijk met droog weer…