Sportclub Irene JO13-1: wintercup V.V. Scharn

J013-1 behaalt een zeer verdiende tweede plaats in Maastricht tijdens de Wintercup bij VV Scharn.

De ploeg had op de zaterdag een oefenwedstrijd staan in en tegen Union Nettetal.
Dat de ploeg iets te lang niet meer gespeeld had was duidelijk, ook was duidelijk het voordeel van een kunstgras veld. Trainingen die gewoon hun doorgang hebben waardoor de ploeg van Nettetal toch hier en daar wat voordeel had  2-2 was de eindstand van deze generale naar de zondag…

Vroeg weer op want in Maastricht werden we  om 09.00 uur verwacht.
Prachtig weer, prachtig complex en een fantastisch hoofveld!
Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen, door de afmeldingen van diverse ploegen werd de organisatie gedwongen om de opzet te veranderen en speelden we een competitie van 6 wedstrijden.
De organisatie die stond als een huis slaagde met meer dan een voldoende. Alles liep als vanzelf.
Wie ook meer dan een voldoende scoorde was SC Irene J013-1. De ploeg van Rogge en Janssen speelden met momenten heel goed en verzorgd voetbal, was gemotiveerd en wilde werken. Gedreven , hard en sportief en zeer geconcentreerd.

Na drie wedstrijden stond de ploeg dan ook samen met MVV bovenaan met allebei 9 punten maar het was MVV die een beter doelsaldo had.

Na de rust werd er tegen VV Scharn Gespeeld, een ploeg die uitkomt in de derde divisie E.
We speelde stug en sterk en de thuisploeg had wel wat kansen maar er heerste een onoverwinnelijkheid over de ploeg uit Tegelen. Onze kansen waren er iets meer en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-1. Na 2x12 minuten was dit ook de einstand. Irene had zojuist hun vierde pot omgezet in winst en kreeg enkel bijval en complimenten van de tegenstanders.
De ener laatste wedstijd was op papier de eenvoudigste, dus werken aan een doelsaldo was niet zo zeer de opdracht, maar speelde wel een hele grote rol.
Na 8 minuten stonden we met 4-0 voor en kwam de gemakzucht erbij kijken.
Resultaat: geen organisatie…mindere concentratie… ergernissen… en kansen…kansen, maar niet voor ons maar voor de tegenstander. Het had echt gelijk kunnen worden als onze eigen Eline niet in het doel had gestaan. Wat was zij ongelofelijk goed. Dat deze Meid talent heeft dat wisten we al lang maar een ieder die daar aan twijfelde wist na die zondag echt beter.
Kortom we konden de 4-0 behouden maar was het genoeg?
Finale, hoofd veld… alle ogen gericht op het veld waar Hoofdklasser SC Irene J013-1 het op moest nemen tegen Eerste Divisie ploeg uit Maastricht MVV J013-1

Op het zelfde moment speelde in Venlo in Seacon stadion de koel  VVV tegen? Juist! … MVV

Aftrap  met twee doelen in onze hoofden. Eerste  doel was winnen en het tweede doel was dat van de tegenstander.
Rust 0-0.. spannend ? ja …. Het verschil zat het in de ervarenheid. Een BVO ploeg heeft meer voordelen en hun randvoorwaarden zijn heel anders en dat uit zich in het spel. Waar zij meer konden voetballen moesten wij meer vechten en kosten het onze ploeg ook veel meer energie.
Maar we maakten het hun lastig….erg lastig, ergernissen al om bij MVV..prachtig om te zien hoe onze spelers zich staande hielden. Krachtig en sterk, duels aan gaan met passie, wat hebben wij als leiding genoten, wat hebben de ouders genoten van hun zonen en wat hebben wij allemaal genoten van Eline. Hoe laat je je zien als “vrouw” in/op deze “mannen dag”? Nou gewoon door heel sterk te keepen en er te staan… als aanvoerster kwam ze in de rust met de woorden kom op…. Lijkt wel of jullie niet willen willen…..prachtig!   Go Eline Go…!!!

Einde wedstrijd 0-0 en MVV won het toernooi op doelsaldo.
Maar wij waren de echte winnaars!!
Complimenten werden ontvangen van MVV en een daverend applaus vanuit de tribune bij het verlaten van het speelveld!!
Kippenvel momenten voor de spelers maar ook voor alle aanwezigen… wat is het toch een mooi spelletje
(VVV-MVV… minuut 63  1-1)

Kantine VV Scharn, prijsuitreiking is geweest, spelers zijn gedoucht en we kijken met zun alle naar de laatste minuten van VVV-MVV….
Hoppa!! 2-1 en een groot gejuich in de kantine.
Morele winnaars en VVV gewonnen van MVV…. Hahaha  het was toch onze zondag geworden!!!