Sportclub Irene JO13-1  –  Venlosche Boys JO13-1  (3-2)

Stadsderby oostelijke Maasoever aflevering 1

Zaterdag 14 oktober 2017

Natuurlijk zijn wedstrijden tegen clubs als HBSV, SV Blerick en VCH ook stadsderby’s maar tegen een ploeg van de oostelijke kant van de Maas is deze toch altijd iets meer beladen.
Venlosche Boys JO13-1 is onze tegenstander in de vierde competitiewedstrijd hoofdklasse K.
We hebben vandaag de keuze uit dertien spelers.  Nuri geniet in Manchester van een potje Premier League voetbal en Alexis is op de mat als judoka aan de slag. Beiden zijn er dus niet bij.

De supporters zijn op deze heerlijke najaarsdag weer en masse aanwezig op de Bakenbos en vanaf de tribune horen zijn klokslag 12.00 uur het startsignaal.

Wat kan het rap gaan… De eerste aanval van de Venlosche Boys is meteen een succesvolle; binnen de eerste speelminuut vliegt een onhoudbaar hoge bal over Tijn heen in het Irene-doel, 0-1…
Door deze snelle achterstand raken we ietwat in paniek. De bal wordt ongecontroleerd overgespeeld en we laten ons te makkelijk van dezelfde bal spelen.
Pas in de vijfde minuut volgt onze eerste kans. Noehi breekt door de verdediging van de Venlosche Boys heen maar wordt getackeld.  De door Jop genomen vrije trap wordt nipt door de keeper over de lat getikt.
Bij deze ene kans blijft het voor de Tri-Colores. Ons spel is onrustig, de bal wordt lukraak uitgespeeld, we leggen de ballen bijna klaar voor de tegenstander en er wordt teveel gepingeld zonder naar de vrije man op het veld te kijken. Alhoewel het team uit Venlo ons een lesje overpassen geeft komen ook zij in de eerste helft niet meer aan scoren toe. We houden de schade beperkt.

De tweede helft start met twee teams die in de rust duidelijk de opdracht tot winnen hebben meegekregen van hun trainers. De eerste minuten gaan gelijk op maar naarmate de wedstrijd vordert neemt Irene steeds meer de regie in handen.  Mert en Achraf hebben een paar redelijke kansen maar nog zonder succes. Edin, normaliter trefzeker, schiet de bal tot drie keer toe over de lat.
Na een kwartier is het wederom druk in het Venlosche doelgebied. De door Edin genomen corner komt op de voet van Teun terecht die de bal hard richting rechter hoek poeiert…  helaas net  langs.
De gelijkmaker hangt in de lucht en in de zeventiende minuut  is het zover;  Edin zoekt de diepte op en trekt de Venlosche verdediging met zich mee.  Hij speelt de bal op Mert die vrij voor het doel de score op 1-1 zet.
Vier minuten later is het ook raak voor Edin zelf. Uit de rebound van de door Irene genomen corner tikt hij de bal in het net, 2-1.
Door deze voorsprong lijkt het allemaal iets makkelijker te gaan. Nog niet ons beste voetbal maar we wisselen elkaar goed af.  De ploeg uit Venlo komt nauwelijks nog aan spelen toe. In alle hectiek voor hun doel weet uiteindelijk Bjørn drie minuten voor tijd de score op safe te zetten, 3-1!
We zijn al zo in jubelstemming dat we in de blessuretijd nog een corner als cadeautje weggeven aan Venlosche Boys. Deze wordt zo snel genomen dat wij het amper in de gaten hebben dat de bal al in het net ligt… eindstand 3-2.

Aanstaande Zaterdag spelen we wederom tegen de Venlosche Boys. Ditmaal uit voor de volgende ronde in de beker.  De Venlonaren zullen alles op alles gaan zetten om revanche te nemen.
Aan ons de taak om dit te verhinderen.  Spanning op en langs het veld gegarandeerd in aflevering 2. Succes!