Sportclub Irene JO13-1 – Venlosche Boys JO13-1 (1-2)

J013-1 moet dure nederlaag slikken tegen de Boys

Het is begin december, het seizoen is net drie maanden oud, maar het is vandaag al de derde keer dat de JO13-1 teams van Sportclub Irene en de Venlosche Boys tegenover elkaar staan in een officiële pot. De eerste competitiewedstrijd in Venlo werd afgesloten met een 0-4 overwinning voor Irene, twee weken geleden kwamen ze elkaar tegen voor de beker, in Tegelen werd het weer 4-0 voor Irene. Iemand die de uitslag voor vandaag wil voorspellen?
Echter, het waren twee totaal verschillende wedstrijden. In de eerste was Irene heer en meester, en werden er slechts vier doelpunten gemaakt, in de tweede waren de Boys de betere ploeg en ging Irene bijzonder effectief om met de kansen. Kortom, het kan vandaag alle kanten op. Of alle, klinkt leuk, maar er zijn er maar twee…

Irene niet compleet, maar dat is geen verrassing dit seizoen. Zowel Marc als Cody ontbreken met een blessure, ook geen zeldzaamheid overigens. Omdat er zowel dinsdag (vanwege een zeer geslaagde surprise-avond/djembe-workshop) als donderdag (meer dan de helft had Sinterklaasavond op school) niet getraind werd, werden de spelers gisteravond (licht) aangepakt om toch een beetje in het ritme te blijven. Zien we dat vandaag in de wedstrijd terug?

Het was, ondanks een koude nacht, lekker voetbalweer, en het veld (vier) lag er goed bij. De wedstrijd begon gelijkopgaand, of begon, eigenlijk was dit de gehele eerste helft het geval. Het was vechtvoetbal, weinig goede combinaties waren te ontdekken, aan beide kanten overigens. Het spel speelde zich af op of rond het middenveld, de keepers hadden het rustig, kansen waren een zeldzaamheid. Tien minuten waren inmiddels verstreken toen de eerste kans te noteren viel. Ruben, die deze week overigens te horen had gekregen dat ie bij VVV op stage mag komen, schoot de bal na een goede actie op de paal. Vijf minuten later was het wel raak. En daar ging lang balbezit van Irene aan vooraf. De bal werd achterin rustig rond gespeeld, wachtend op het juiste moment. En dit vond Siem, die de bal de diepte in stuurde richting Dylano. Hij was sneller dan de tegenstander, kon op de keeper af en schoof de bal netjes in de verre hoek, 1-0. Uiteindelijk bleek dit ook de laatste kans in de eerste helft te zijn, verder gebeurde er weinig tot niks wat het vernoemen waard is.

De rust duurde lang, waarschijnlijk was er veel te bespreken in beide kleedlokalen. En de Boys hadden hier schijnbaar het best naar geluisterd, want zij begonnen goed aan de tweede helft. Hun spel werd beter, Irene had weinig in te brengen. Kansen wisten de Boys echter niet of nauwelijks te creëren. Toch viel na zes minuten de 1-1, niet verwonderlijk dat dit uit een dood spelmoment gebeurde. Een corner werd niet goed verwerkt door de Irene-verdediging, de gelijkmaker was een feit. Aan het beeld van de wedstrijd veranderde niks. Zeven minuten later was er opnieuw een dood spelmoment voor nodig om aan een doelpunt te komen. Deze keer wisten de Boys te profiteren na een vrije trap en onoplettendheid aan Irene-kant. Het was 1-2, de Venlonaren stonden dit seizoen voor het eerst op voorsprong tegen Irene. Wel typerend dat dit twee keer uit een standaardsituatie gebeurde, nogmaals, kansen kwamen er niet. Tot een minuut of zes voor tijd overigens ook niet voor Irene. Na de achterstand kwamen ze een beetje terug in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer, ondanks twee enorm grote kansen.

Dus dat betekent dat de Boys met een, op basis van de tweede helft, verdiende overwinning terugkeerde naar de Alde Wielerbaan in Venlo. Irene speelde slordig, gehaast, zonder overleg, zonder plan, mede ook veroorzaakt door het spel van de Venlosche Boys, die Irene niet lieten voetballen. En als je dan later hoort dat de nummer twee (Deurne) ook verloren heeft, is de nederlaag extra zuur. Lachende derde is uiteraard koploper Bruheze, dat opnieuw wist te winnen. Zij staan inmiddels een straat, nou, een autoweg voor op hun naarste concurrenten, voor zover je daar nog van kan spreken. Op seizoenbasis heb je er altijd wel één of meerdere wedstrijden tussen zitten die niet lopen zoals je wil. Dat is dan eigenlijk al vanaf minuut één duidelijk. Vandaag was er eentje van…

Gezien de tijd van het jaar heeft even de gedachte gespeeld om dit verslag op rijm te doen, maar tegen de tijd dat het dan klaar zou zijn is de D1 wellicht al kampioen. Dus dat hebben we maar niet gedaan, ook al staan ze nog lang niet bovenaan. Iedereen een fijne Sinterklaas, volgende week gaan we weer verder met het wedstrijdrelaas. Dan volgt een uitwedstrijd tegen sv Laar, het is meteen de laatste wedstrijd van dit jaar. Thuis leverde het een 2-4 nederlaag op, hopelijk begint Irene na deze wedstrijd met een goed gevoel aan de winterstop.

Share this