Sportclub Irene JO13-1  – SV Venray JO13-2  (9-1)

Zaterdag 27 januari 2018

Als tussendoortje maar ook als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen staat vandaag (zaterdag jl.)  het bekerduel tegen SV Venray JO13-2 op het programma.

Wat hebben we het zwaar in de eerste tien minuten. We maken het onszelf moeilijk met verkeerd aangespeelde ballen, ongecontroleerd overspelen, niet wetende waar we met de bal naar toe moeten.  Kortom geen opbouw in het spel. De openingstreffer van Venray in de elfde minuut schudt ons wakker…
In minuut zeventien worden we van de 0 verlost; Uit een lange bal van Mika brengt Edin na drie pogingen de stand op gelijke hoogte, 1-1.
Een minuutje later wordt een makkelijke trap van Achraf door zowel de Venrayse verdediging als de keeper onderschat en rolt de bal eenvoudig het doel in, 2-1. We staan weliswaar voor maar moeten verdedigend alle zeilen bijzetten. Om een gelijkmaker te voorkomen zet Teun achterin alles op alles en raakt in een duel in om de bal flink geblesseerd aan zijn arm. Hij moet daardoor het veld in de vijfentwintigste minuut vroegtijdig verlaten.
De betere kansen zijn voor Venray maar ook hier ontbreekt het aan afwerking.  De ballen belanden op de paal of gaan langs.
Een eerste helft om snel te vergeten…

In de tweede helft staat er een ander Irene op het veld. Heeft het aan de powerspeech van de trainers gelegen of zat er een wondermiddeltje in de thee…?
Venray komt er niet meer aan te pas. Na de 3-1 door Edin in de vijfde minuut volgt er gemiddeld elke drie minuten een nieuw doelpunt.  Edin mag de navolgende twee op zijn conto bijschrijven. De laatste vier doelpunten worden verdeeld onder Nuri, Noehi en Jop.
Alexis, altijd druk bezig in de verdediging,  mag in de laatste vijf minuten van de wedstrijd de plek van Edin in de spits overnemen en heeft zowaar een aantal goede kansen.
De eindstand blijft steken op een 9-1 overwinning voor de Tri-Colores die als team absoluut trots mogen zijn met het behalen van de halve finale in de strijd om de beker.

Over enkele dagen pakken we de draad in de reguliere competitie weer op en wacht naaste concurrent Rood Wit ’62 in Helmond op ons. Dit beloofd op voorhand weer een spannende match te worden!

Share this