Sportclub Irene JO13-1 – sv Laar JO13-1 (2-4)

Terechte nederlaag voor Irene JO13-1

De eerste thuiswedstrijd voor Sportclub Irene JO13-1 stond op zaterdag 10 september op het programma. Tegenstander is sv Laar, een ploeg die vorige week met 7-1 van HBSV had gewonnen. En op basis van doelsaldo na één speeldag koploper is. Dus twee ploegen tegen elkaar die hun eerste pot gewonnen hebben.

Vandaag helaas zonder “die twie jonges oet Baolder”, Siem van Hees en Sem de Hond. En dan mis je meteen twee jongens uit je as. Maar evengoed nog dertien spelers op het wedstrijdformulier.

Ietjes later dan 12 uur klonk het beginsignaal op veld vier. Een prachtig zonnetje, en het was behoorlijk warm. Maar daar hadden alle spelers last van… Zoals een koploper betaamt nam Laar meteen het initiatief in handen. Het was een leuk voetballende ploeg die het de heren van Irene knap lastig maakte. De achterhoedespelers hadden hun handen vol om alles gecorrigeerd te krijgen. Echte heel erg grote kansen leverde het vooralsnog niet op. Maar zolang het initiatief aanblijft kan je natuurlijk wel wachten op doelpunten. En die zouden uiteindelijk ook vallen. Na een goed kwartier spelen stond de 0-1 op het scorebord. Niet veel later kreeg Laar een penalty. Een “naar een strafschop ruikend moment” werd een paar minuten eerder nog niet bestraft, nu was het wel duidelijk, de bal ging op de stip. Helaas voor iedereen in een oranjeshirt werd de pingel hoog overgeschoten. Overigens, even tussendoor, het is voor Irene JO13-1 de derde wedstrijd van het seizoen, en voor de derde keer staat er een team tegenover hun met de clubkleuren oranje-zwart. Maar goed, dit terzijde, verder met de wedstrijd. Twee minuten na de gemiste strafschop kwam de ploeg uit Laar toch op een 0-2 voorsprong. En Irene? Op een goede kans van Dylano na tot op dat moment weinig in te brengen. Toch wisten de Tricolores in de eerste helft nog te scoren. Ver in “blessuretijd” schoot Ruben de bal in de verre hoek, ruststand 1-2.

Na in de rust nog wat puntjes op de i te hebben gezet begon Irene vol met goede moed aan de tweede helft. Deze was twee minuten oud, en …. 1-3. Wat volgde was hetzelfde beeld als in de eerste dertig minuten, Laar had het betere spel en het meeste balbezit, Irene rende er achter aan en was drukker met het herstellen van eigen fouten dan met echt voetbal. Vijf minuten voor tijd werd het 1-4, en was de wedstrijd gespeeld. Al speelde Irene in de laatste fase van de wedstrijd wel een stuk feller, en werd er ook wat meer gevoetbald. Dit werd uiteindelijk nog beloond met een doelpunt in de “dying seconds”. Ruben geloofde in een verre bal naar voren van Caner, won eerst het sprintduel van de laatste man, en was vervolgens ook de baas ten opzichte van de keeper. Hij scoorde zijn tweede van de wedstrijd, de eindstand van de wedstrijd was bereikt, 2-4.

Een tegenvallend resultaat voor Irene, maar wel een volkomen terechte uitslag. Het blijft gewoon de vraag hoe het kan dat je de ene wedstrijd zo goed speelt, en de volgende een heel stuk minder. Ok, Siem en Sem waren er niet bij, maar dan blijven nog altijd 13 goede voetballers over.

Volgende week volgt een reis naar Deurne, waar opnieuw een koploper wacht. Na twee overwinningen is de JO13-1 van sv Deurne op basis van doelsaldo de nieuwe koploper. We zullen zien hoe Irene daar voor de dag komt. De Staatsloterij winnen is in deze tijd gemakkelijker dan een juiste voorspelling doen naar de uitslag van een wedstrijd van Irene JO13-1….