Sportclub Irene JO13-1 – sv Deurne JO13-1 (4-2)

JO13-1 sluit fantastische topper winnend af

Na de gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag in en tegen ZSV blijft Irene JO13-1 in Deurnese sferen. Op deze doordeweekse dinsdagavond is namelijk sv Deurne te gast op sportpark de Bakenbos. Op dinsdagavond? Yip, het betreft de wedstrijd die vorige week zaterdag door de sneeuwval afgelast werd. En aangezien de pot dan binnen een bepaalde tijd ingehaald moet worden, en de vastelaovend voor de deur staat, moet er een keer uitgeweken worden naar een avond in de week.

 

En wat voor een wedstrijd! De nummer vijf van de ranglijst ontvangt de nummer twee. En aangezien koploper Bruheze afgelopen zaterdag bij sv Laar tegen hun eerste nederlaag aan is gelopen, ruikt Deurne bloed. De achterstand is immers “nog maar” zes punten. Zijn er nog altijd veel, maar je weet maar nooit hoe het balletje rolt. Overigens is de achterstand van Irene op Deurne ook aanzienlijk, zeven punten.

In Deurne werd op een zonnige zaterdagmorgen in september met 2-2 gelijk gespeeld, en daar mocht Deurne destijds niet over klagen. Om het aantal gemiste kansen van Irene in die wedstrijd te kunnen tellen had je op z’n minst twee handen, wat normaal gesproken staat voor tien vingers, nodig. Maar goed, we zijn inmiddels een aantal maanden verder, Deurne is een stabiele ploeg gebleken in het restant van de competitie, en Irene is met een goed gevoel uit de winterstop gekomen en aan de competitie begonnen. Spannend….

 

Net als tegen ZSV ontbreekt Eline vandaag op het wedstrijdformulier, Tim vervangt haar weer onder de lat. Eline zal by the way ook over twee weken, bij de volgende wedstrijd, nog niet mee kunnen doen.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal, dat net na 19 uur klonk, was het al duidelijk dat het om twee ploegen ging die in het bovenste gedeelte van het klassement terug te vinden zijn. Er ontstond een beste wedstrijd, of misschien kunnen we beter spreken van een beste strijd, tussen twee gelijkwaardige teams die zich hadden voorgenomen om vandaag niet te verliezen. Het spel was niet altijd even goed, maar voor elke bal werd gevochten, er werd niks weggegeven, er was geen ruimte op het veld. Veel kansen waren er niet te noteren. De gasten hadden wellicht iets meer balbezit, en het was voor Irene constant opletten op de enorm snelle en gevaarlijke voorhoedespelers. Maar gelukkig zijn de Irene-verdedigers ook niet de langzaamste.

Nadat een bal door de verdediging van Deurne van de lijn werd gehaald (of was die er toch achter?), was het Irene dat in de 23e minuut op voorsprong kwam. Een schot van Ruben werd door de keeper gepareerd, maar ,zoals al vaker dit seizoen, stond Max op de juiste plaats om de terugspringende bal in het doel te tikken, 1-0. Irene kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later was de spits van Deurne een keer niet te achterhalen, en hij liet ook Tim kansloos, 1-1. Net voor rust kwam Deurne zelfs op voorsprong. Uit een corner werd de bal met een mooie voetbeweging hoog in de touwen gewerkt. En zo ging we rusten met een niet geheel verdiende 1-2 tussenstand.

 

Wat er tijdens de rust in het kleedlokaal van Irene gebeurt is zal voor de buitenwereld altijd een geheim blijven, maar de jongens kwamen toch een partij gemotiveerd het veld op! Vanaf de aftrap met elf man vol erop, heel erg scherp, enorm strijdvaardig. En als je dan na twee minuten ook nog meteen de gelijkmaker kan produceren is dat natuurlijk extra meegenomen. Dylano ging er op rechts op snelheid met de bal vandoor, en trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel. Daar stond Max alweer te wachten, en, na enig klutswerk, ging de bal over de lijn, 2-2. De volgende vier minuten bleken achteraf cruciaal te zijn voor de wedstrijd. Bij een uitbraak van de gasten was de spits Caner een keer te snel af, ging Tim voorbij, en dacht de bal in een leeg doel te kunnen schuiven. Dacht, want Caner was er als de bliksem bij om de bal van de doellijn te halen. En nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Deze keer was het Amin die de bal na een goede actie vanaf de achterlijn voor het doel schoot, en was het Dylano die de bal met een combinatie van hoofd/rug over de doellijn werkte. 3-2 in plaats van 2-3, en dat is een wereld van verschil. Het verzet van Deurne was door deze tegenslag redelijk gebroken. Hun spel werd slordiger, veel meer balverlies en minder gevaarlijk voor het doel. En Irene? Die gingen beter en beter spelen, harder en harder werken en vechten voor iedere centimeter. De terreinknecht zal “the day after” een druk dagje hebben om als een soort mozaïek alle graspollen weer bij elkaar te zoeken. En dan is het erg prettig als dit uiteindelijk ook beloond wordt. Vier minuten voor tijd was Dylano opnieuw de aangever, en deze keer was het Ruben die de trekker mocht overhalen, 4-2.

 

En zo eindigt de wedstrijd in een werkelijk FANTASTISCHE overwinning voor Irene. Wat een wedstrijd, wat een veerkracht, wat een werklust, wat een beleving. Er stond vandaag echt ÉÉN team! Iedereen met een rood-wit-blauw hart liep met enorme trots van het veld, met uiteraard de spelers voorop. Het moge duidelijk zijn, zelfs de neutrale vliegende reporter is enthousiast…

Eigenlijk komt het ook nog eens niet zo als een verrassing, het vandaag vertoonde diende zich de laatste weken al aan. Het is nu alleen echt te hopen dat dit niveau de komende maanden doorgezet kan worden.

 

Door het nodige blessureleed van Eline is het inmiddels al redelijk normaal dat Tim de D1 dit seizoen komt uithelpen. Ook de volgende wedstrijd zal hij weer onder de lat komen te staan. Tim, helemaal top, heel veel dank!

 

Feit is in ieders geval dat Irene wat meer richting top drie gekropen is, en dat Deurne vooralsnog de echte aansluiting met Bruheze “verpaßt” heeft. Maar de competitie is nog lang…

 

Zo, en nu gaan we vastelaovend vieren, op vakantie of what else, maar in ieders geval even geen voetbal. De eerst volgende (competitie)wedstrijd staat voor zaterdag 11 maart op het programma, als de nummer vier, ST Sparta’18/Kronenberg JO13-1 op bezoek komt.

 

Vastelaovend same!

Share this