Sportclub Irene JO13-1  –  SV Deurne  JO13-1  (2-2)

Bloedstollende spanning op en naast het veld

Donderdag 17 mei

Op deze doordeweekse donderdagavond ontvangen we de JO13-1 van SV Deurne op de Bakenbos.
Deurne, toch wel onze Angstgegner, heeft vorige week nog gewonnen van directe titelconcurrent Rood Wit. Dat is natuurlijk in ons voordeel maar betekent zeker dat ook wij vandaag op geduchte tegenstand moeten rekenen. Deurne is min of meer ook nog in de race om de titel maar moet dan in ieder geval van ons winnen. Wij kunnen met een overwinning vandaag voor 99% zeker zijn van de titel en alleen nog op doelsaldo ingehaald worden door Rood Wit… zal het vanavond al lukken?

Dat Deurne gebrand is op een overwinning is bij aanvang van de wedstrijd meteen te merken.
Binnen twee minuten moet Tijn al drie keer vol aan de bak om een snelle openingstreffer te voorkomen.
De stand wordt echter op scherp gezet door Irene. Uit een corner van Nuri hebben we meerdere kansen om op het Deurnense doel te schieten. Bij de vierde poging is het raak. Jorn zet de score, in de vierde minuut op 1-0.
We blijven vol in de aanval en in de negende minuut sprint Joep met de bal naar voren en weet deze
behendig bij Edin in de voeten te spelen.  Met een superschot knalt Edin de bal van afstand in de goal, 2-0 en bekroont met het doelpunt van de week!
We houden zeker nog tien minuten het initiatief aan onze zijde met nog een paar aardige kansen voor Nuri maar daarna lijkt het toch wat in te zakken aan de Tri-Colores zijde.  Achterin is de structuur zoek en ziet het er niet vertrouwd uit. Dit merkt ook Deurne. De snelle spits weet onze verdediging diverse keren op het verkeerde been te zetten en profiteert daar in de negenentwintigste minuut van. Op volle snelheid komt hij vrij voor Tijn en werkt de bal met een stiftje over hem heen, 2-1.

Hoe het aanvalsplan er voor de tweede helft ook uit ziet,  het komt niet uit de verf. We weten niet wat de doen met de bal en hebben al het geluk aan onze zijde nodig om een tweede treffer van Deurne te voorkomen.  Pas na tien minuten lukt het weer enigszins om een aanval op te bouwen.
De verkregen vrije trap van een overtreding op Edin wordt door Mert helaas net over de lat geschoten. Ook een kans van Edin, in minuut vijftien, gaat er net langs.
Er wordt onderling steeds meer geduwd en getrokken zodat de sfeer op het veld er niet beter op wordt. In de negentiende minuut een inschattingsfout van onze verdediging. Tijn kan de bal nog wegtikken, echter niet ver genoeg. Deurne kan nogmaals vol op doel schieten maar Mert houdt de bal ternauwernood uit het net. Verdedigend moeten we alle zeilen bij zetten en maken daarbij uit noodzaak ook een aantal overtredingen. Uit een van de vrije trappen weet Deurne in minuut vijfentwintig de gelijkmaker te scoren, 2-2.   De spanning bij de spelers op het veld alsook bij de supporters op de tribune stijgt naar het kookpunt. Het zal toch niet waar zijn dat we deze wedstrijd uit handen gaan geven…
Met richting eindsignaal nog een aantal gemiste kansen uit corners moeten we constateren dat er helaas niet meer in zit dan een gelijkspel vandaag. Voor Deurne zijn de titelkansen verkeken en Irene zal het eventuele feestje nog een weekje moeten verschuiven. Hiervoor moeten we wel winnen van RKSVN.

Dus een oproep aan alle supporters, familie, vrienden en clubgenoten: Kom a.s. donderdag 19.00 uur naar de Bakenbos om de jongens van de JO13-1 te ondersteunen!