Sportclub Irene JO13-1 boekt monsteroverwinning

Op deze doordeweekse dinsdagavond, de 18e april, kruisen de JO13-1 teams van Sportclub Irene en sv Blerick al voor de derde keer dit seizoen de degens. In Blerick werd het voor de competitie begin oktober, na een 1-3 ruststand, uiteindelijk 3-3, twee weken later werd SVB in Tegelen voor de beker van de mat geveegd, 5-1.

Beide teams staan op de ranglijst redelijk dicht bij elkaar in de buurt. SVB staat als zevende twee plaatsen achter Irene, maar heeft wel elf punten minder. Wat opvalt is dat de Blericknaren echter niet makkelijk het net weten te vinden, ze zijn de slechts scorende ploeg in de competitie. Daartegenover staat wel dat ze één van de minste doelpunten tegen hebben.

Iedereen aanwezig als om 18.45 uur op het hoofdveld het beginsignaal klinkt. Ook Eline, die afgelopen weekend nog met de KNVB selectie zuid in Spanje actief was op een toernooi. En, dat toernooi ook nog eens won!

De eerste minuten waren duidelijk voor de gasten, zij namen het initiatief in handen. Toch was het eerste gevaarlijk moment voor de goal voor Irene, maar deze mogelijkheid werd (nog) gemist. In de achtste minuut, tegen de verhouding in, toch de 1-0. Van achteruit, vanaf Eline werd de aanval opgebouwd. Zij bezorgde de bal bij Cody, die Max de diepte instuurde. Max omspeelde de uitlopende keeper, en schoot vanaf de achterlijn de bal voor het doel. Daar stond Ruben klaar om het laatste tikje te geven. Aan het spelbeeld veranderde vooralsnog niet veel, SVB bleef het meeste balbezit hebben. Maar vijf minuten na de eerste goal was het weer raak voor Irene. Max kreeg randje zestien de bal hoog aangespeeld, controleerde de bal met rechts om meteen met links op doel te schieten. De bal kwam via de lat weer terug het veld in, voor de voeten van Max. Nu was het wel raak, 2-0. Door deze goal knakte er iets bij Blerick, Irene nam langzaam het spel over. Zeven minuten voor rust resulteerde dit in de 3-0. Met een mooie steekbal van Julian werd Ruben voor de keeper gezet, een kans die hij niet onbenut laat. En zo is Irene enorm effectief, drie echte kansen, drie doelpunten. Een minuut voor rust zelfs de 4-0. Siem mocht een corner vanaf rechts nemen, de bal kwam ver in het strafschopgebied terecht, waar Kjell op de juiste plaats stond. Een droge knal betekende zijn eerste treffer van het seizoen, en voor Irene een riante stand om mee te gaan rusten.

De tweede helft was net vier minuten oud toen er weer gescoord werd. Ruben werd de diepte ingestuurd, liet de verdediging achter zich, maar had oog voor de meegelopen Max. Niet zelfzuchtig legde hij de bal opzij, voor Max een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven, 5-0. Vier minuten later opnieuw raak. Siem liet een verre bal van Caner van achteruit slim lopen voor de net dertig seconden eerder ingevallen Dylano, die de keeper vervolgens kansloos liet. Halverwege de tweede helft ging Dylano er op rechts met de bal van door. Vanaf de achterlijn schoot ie de bal voor, waar Max op de juiste plaats stond om de bal in het doel te tikken, 7-0. Precies tien minuten later viel het achtste doelpunt van Irene te noteren. Op links kreeg Siem via wat klutswerk de bal voor het doel, waar Max stond te wachten om zijn vierde van vandaag te maken. Een klein tikje was opnieuw voldoende. En dat was nog niet genoeg, twee minuten voor tijd was de negende treffer een feit. Irene kreeg een vrije trap tegen de zijlijn aan, ter hoogte van het strafschopgebied. Julian slingerde de bal voor, maar zonder dat iemand de bal wist te toucheren stuiterde hij het doel in. En zo werd er nog jacht gemaakt op het tiende doelpunt, maar dit werd Blerick gelukkig bespaard.

Een 9-0 overwinning tegen een team dat tot op heden nog maar dertig treffers in 19 wedstrijden wist te incasseren. En door deze negen doelpunten is Irene inmiddels de vaakst scorende ploeg in de competitie. Het steeg op de ranglijst ook nog een plaats naar de vierde positie, maar dit lijkt het hoogst haalbaar.

Nog twee wedstrijden voor de competitie, waarvan de eerste op 29 april als Someren op bezoek komt. Maar eerst nog komende donderdag een vriendschappelijke pot in en tegen Helden, een team spelend in de 2e divisie.