Sportclub Irene JO13-1  –  SV Blerick JO13-1  (8-2)

Zaterdag 18 november 2017

SV Blerick JO13-1 zijn we reeds eerder tegengekomen in de eerste ronde om de beker. Dit was ook onze eerste wedstrijd als elftal in de huidige samenstelling. Toen nog wat onwennig maar met een overwinning van 2-4 in Blerick.
Vandaag spelen we thuis in de competitie tegen hun. We moeten het doen zonder Robin en Bjørn die momenteel kampen met een blessure.

We openen meteen sterk met een steekpass van Jop richting Edin. Edin stormt met vier man achter zich aan richting het Blerickse doel en zet de score in de tweede minuut op 1-0.
Dat Blerick er ook wat van kan laten ze twee minuten later zien. De bal vliegt met een sierlijke boog over Tijn heen in het doel, 1-1.
Als de doelpunten in deze snelheid gaan vallen dan belooft het een aantrekkelijk duel te worden.
Maar dat blijft vooralsnog uit.  De kansen zijn in het navolgende kwartier met name voor Irene maar ze willen er niet in. Pas in de achttiende minuut valt het volgende doelpunt voor de Tri-Colores. Nuri wordt in zijn aanval gelapt.  De verkregen vrije trap wordt door Edin genomen. De bal wordt door Nuri opgepikt en soepel in het net gewerkt, 2-1.
Hierna lijkt het spel echter  in het voordeel van Blerick te komen. We maken verdedigend enkele foutjes waarvan zij profiteren en onrust weten te veroorzaken in ons doelgebied. Hun kansen worden door Tijn uit het doel gehouden of gaan langs maar uit de snel genomen corner in de vijfentwintigste minuut weten zij alsnog te scoren, de gelijkmaker 2-2.
Tea-time, even tot rust komen en het plan opmaken voor de volgende dertig minuten…

Dit plan pakt goed uit. We blijven vanaf begin tweede helft druk zetten op het Blerickse team met als resultaat twee goals binnen anderhalve minuut, een van Edin in de zesendertigste en een van Nuri in de zevenendertigste. Beide afwisselend met een assist voor elkaar.  4-2.
De Blerickse keeper heeft zichtbaar weinig vertrouwen in zijn eigen uittrap. Na enkele missers waarbij wij zijn bal snel inpikten besluit hij deze maar uit te rollen. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door zijn teamgenootjes. Van het onderling gemor profiteren wij. Uit de opgezette aanval van Teun op Mika naar Edin, pingelt laatste, iets te lang de tijd nemend, de bal het doel in, 5-2 drieënveertigste minuut. Er wordt over en weer geworsteld om de bal. Met de inzet van ons allen zorgen we ervoor dat deze vooral in bezit van Irene blijft. Tot twee keer toe wordt de bal binnen vijf minuten uit een corner van Nuri door Edin in het doel gewerkt.
In de laatste minuut van de wedstrijd wordt Nuri belemmerd door de Blerickse keeper maar door goed samenspel met Achraf wordt de bal via Edin alsnog in het net gewerkt. Laatste kan daardoor vandaag zijn dubbele hattrick noteren en de eindstand van 8-2.

We sluiten deze wedstrijd af met een mooi gebaar van onze jongens richting Mika.
Met zelf geschreven steunbetuigingen op de t-shirts steken zij Mika en zijn familie een hart onder de riem en wensen wij met z’n allen Mika’s vader Wen beterschap en een spoedig herstel toe.