Sportclub Irene JO13-1 – SV Blerick JO13-1 (5-1)

Makkelijke bekeroverwinning voor JO13-1

Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie staat de tweede bekerronde op het programma. Tegenstander voor Sportclub Irene JO13-1 is sv Blerick. Even terug in de herinnering, de eerste bekerspeelronde, op een doordeweekse maandagavond begin september, leverde voor Irene een 5-1 nederlaag op bij Wittenhorst, Blerick verloor hun partij tegen de Venlosche Boys met 1-4. De twee verliezers uit de eerste wedstrijddag dus tegen elkaar, een eventuele verliezer vandaag zou uitgeschakeld zijn.

Alweer sv Blerick dus. Twee weken geleden stonden de twee ploegen in Blerick ook al tegen elkaar, die keer voor de competitie. Na een uitstekende eerste helft van Irene, met een 1-3 ruststand, kwam SVB in de tweede helft terug tot een uiteindelijke eindstand van 3-3. Het leverde voor beide partijen één punt op, maar het voelde voor Irene als een onnodig puntverlies.

De “ziekenboeg” is deze week nog steeds goed gevuld. Naast de “vaste klanten” Marc en Cody moest het in deze wedstrijd ook gebeuren zonder keepster en aanvoerster Eline. Ze moet het vanwege overbelasting even rustig aan doen. Hierdoor kon ze zich afgelopen week ook niet melden bij de voorselectie van het Nederlands damesteam O14, wat natuurlijk erg jammer was. Gelukkig had de D2, oh nee, JO13-2 een vrije zaterdag, en kon Tim bij de JO13-1 op doel staan.

Vanwege de nodige regenval de laatste dagen werd het hoofdveld “gespaard”, gelukkig lag veld vier er prima bij.
Bij binnenkomst van het kleedlokaal een mooie verrassing voor de jongens, het shirt was deze week voorzien van reclame en een rugnummer. Domino’s Pizza, bedankt!

De wedstrijd begon netjes op tijd, mag ook een keer gezegd worden. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Irene de betere ploeg was. Blerick kwam totaal niet in het spel voor, Tim had het de eerste helft heel erg rustig. Mede ook omdat de verdediging goed stond. Het was wachten op doelpunten aan Tegelse kant. Nadat een aantal kansjes onbenut bleven, was het in de elfde minuut toch raak. Een technisch hoogstaande voorzet van Siem kwam bij Ruben terecht, 1-0. Twee minuten later ook meteen de 2-0. En opnieuw was Ruben degene die voor de afronding zorgde, deze keer na een pass van Max. Irene bleef maar druk zetten, liet de bal goed rondgaan, was heer en meester. Tien minuten voor rust de 3-0. Uit een voorzet van Siem was het deze keer Max die wist te scoren. En, hij heeft de smaak te pakken, opnieuw met het hoofd! Op slag van rust kreeg Irene een penalty nadat Dylano binnen de zestien gevloerd was. Koud kunstje voor Siem , 4-0. Erg sterke eerste helft!

In de tweede helft hetzelfde beeld. SVB geloofde het wel, tenminste, de spelers, en kwam niet in de wedstrijd. En de thuisclub speelde niet meer zo sterk als in de eerste helft, maar gaf trotzdem het spel niet uit handen. In de 39e minuut schoot Ruben op doel, de keeper kon de bal alleen maar keren, niet vasthouden, voor Max vervolgens een makkie om de bal in het doel te tikken, 5-0. De wedstrijd was nou echt gedaan, het spel werd wat minder. SVB mocht ook nog tegenscoren, maar had daar wel een vrije trap randje zestien voor nodig.

Een makkelijke overwinning dus voor Irene. De eerste helft was echt goed, de tweede wat minder, maar het verval was gelukkig minder groot dan de afgelopen wedstrijden. Omdat de Venlosche Boys verrassend van Wittenhorst won, staan de Boys nu bovenaan in de poule. De laatste wedstrijd (ergens in november) speelt Irene thuis tegen de Venlosche Boys. Bij een ruime overwinning van Irene plaatsen ze zich bij de eerste twee, en gaan door naar de volgende ronde. Bij elk ander resultaat zijn de Boys in ieders geval door.

Maar eerst weer de competitie. De komende twee weken staan er uitermate belangrijke uitwedstrijden op het programma. Volgende week wacht in het Brabantse land de koploper vv Bruheze, een weekje later is de reis niet zo ver als in Sevenum tegen de nummer twee Sparta’18/Kronenberg gestreden moet worden. Wil Irene in de competitie nog mee doen om de bovenste plaats(en), dan zal in deze wedstrijden punten gescoord moeten worden.