Sportclub Irene JO13-1 door het oog van de naald…

Na een, mede door de vastelaovend, redelijk gedwongen rustige voetbalperiode (met maar liefst twee zaterdagen achter elkaar geen wedstrijd!) werd het tijd om de (hopelijk goede) draad bij Sportclub Irene JO13-1 weer op te pakken. Dat gebeurde afgelopen dinsdag met een vriendschappelijke pot in Maasbree tegen MVC’19 JO13-1. Najaarskampioen in de 1e klasse met o.a. een 8-2 overwinning op Irene JO13-2, een serieuze krachtmeting dus. Maar redelijk op de automatische piloot werd er, ondanks een 1-0 achterstand, met 4-5 gewonnen door doelpunten van Marc, Dylano, Ruben (2x) en Julian.

Op deze zaterdag de 11e maart ging het weer om de echte knikkers. En wat voor een knikkers, want ST Sparta’18/Kronenberg JO13-1 kwam op bezoek, een ploeg die met een gelijk aantal punten één plaats hoger op de ranglijst stond. Die plaats hoger is dan puur vanwege het feit dat de ploeg uit Sevenum één wedstrijd minder had gespeeld. Begin november stond er in Sevenum na zestig minuten de eindstand van 1-1 op het scorebord, de ploegen waren/zijn dus aardig aan elkaar gewaagd.

Helaas is de thuisclub nog niet compleet, Eline ontbreekt nog steeds. Maar met Tim is er een goede vervanger aanwezig, hij mag voor de zoveelste keer dit seizoen de JO13-1 tussen de palen cq. en/of onder de lat uithelpen. En ondanks de lichte pijntjes afgelopen week zijn Caner en Dylano gewoon aanwezig.

Het was even de vraag of de wedstrijd, na de hoeveelheid regenval de laatste dagen, wel doorgang kon vinden, maar gelukkig werd er gewoon om 12 uur afgetrapt. En in verband met de rood-wit gestreepte shirts van Sparta speelt Irene vandaag in het blauwe (warming-up) shirt.

De posities van beide ploegen op de ranglijst was op het veld duidelijk terug te zien. Het was gelijkopgaand, ploegen deden niks voor mekaar onder. In het beging enkele kansjes van Irene, maar het bleef lange tijd 0-0. In de 16e minuut kwam hier toch verandering in. Ruben ging aan de rechterkant door, de voorzet van hem werd door Max achter de keeper getikt, 1-0. Vier minuten later een mooi afstandsschot van Siem, maar de bal kwam op de lat terecht. Helaas kon de terugspringende bal net niet door de inlopenden Max en Dylano ingetikt worden. Verder weinig meer te melden over de eerste helft, Irene wellicht ietsjes beter, en in ieders geval iets meer kansen, misschien daardoor wel een terechte ruststand.

In de tweede helft een totaal ander beeld. Irene liet zich heel ver terugdringen, van voetbal was nog amper spraken, ballen werden veelal lukraak weggetrapt. Het mooie woord “hotsenknotsenvoetbal” kwam weer om de hoek kijken. Na vijf minuten kwam Sparta op gelijke hoogte, 1-1. En Sparta bleef ook druk zetten op Irene, speelde feller, had meer balbezit, en kreeg ook kansen. Tim moest fraai redden op een schot van de rechtsbuiten, even later zag diezelfde speler een inzet van de lijn gehaald worden door Sem de Hond. Een kwartier voor tijd was Irene toch weer dicht bij een doelpunt. Uit een corner van Siem kopte Julian de bal op de lat. Niet veel later kreeg Irene een vrije trap punt zestien meter, aan de linkerkant van het doel. Dylano nam deze eigenlijk veel te haastig, maar de keeper verkeek zich op die bal en begon door zijn strafschopgebied “te zwemmen”. De bal kwam aan de rechterkant bij Flip terecht, die de bal op knappe wijze, bijna vanaf de achterlijn, in het lege doel wist te schieten, 2-1. Een doelpunt dat zowel letterlijk als figuurlijk uit de lucht kwam vallen, de vreugde was er echter niet minder om. In de laatste tien minuten kon Sparta proberen wat ze wouden, maar als laatste man stond (de gehele wedstrijd) Sem de Hond als een vorst te voetballen, alles wat bij hem in de buurt kwam werd genadeloos weggehaald.

En zo wint Irene deze wedstrijd met 2-1, en springt het over Sparta heen naar de vierde plaats op de ranglijst. Geen terechte overwinning, de tweede helft was zeer matig, maar de drie punten zijn wel binnen. Drie punten mede ook door het goede keeperswerk van Tim, thanks opnieuw!

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor JO13-1. De buren van sv Blerick steken dan de brug over, een team dat iets onder Irene terug te vinden is in de stand. En aangezien Irene in de uitwedstrijd een 1-3 voorsprong verspeelde, en uiteindelijk blij mocht zijn met een punt, hebben ze wat goed te maken…

Share this