Sportclub Irene JO13-1  –  ST Sparta’18 JO13-1  (5-3)

Goed begin van de lente

Zaterdag  24 maart 2018

De tweede competitieronde komt weer langzaam op gang.  Na een enkele inhaalwedstrijd en afgelasting hebben we 10 maart jl. de draad weer opgepakt met de uitwedstrijd tegen Someren JO13-1. Deze werd door de Tri-Colores succesvol afgesloten met een 1-6 overwinning.
Met aangenaam voetbal, leuke combinaties en fraai gescoorde doelpunten door Edin en Nuri werd deze wedstrijd in de eerste helft al beslist met een tussenstand van 1-5. De tweede helft daarentegen was inspiratieloos. Dertig minuten hotseknotsvoetbal om snel te vergeten.

Hotseknotsvoetbal kunnen we ons vandaag, zaterdag 24 maart, niet veroorloven. We ontvangen naaste concurrent Sparta JO13-1 om 12.00 uur op het hoofdveld  van de Bakenbos.
In de race om in de top 3 te blijven zal de ploeg uit Sevenum er alles aan gelegen zijn om er vandaag een overwinning uit te slepen. We dienen alert te zijn.

Na wat ongelukkige passes in de openingsfase zetten we de wedstrijd na twee minuten toch op scherp. Edin scoort vanuit een lastige en onmogelijk hoek een prachtgoal, 1-0.
De euforiestemming is echter van korte duur. In de vijfde minuut pakken we de aanvaller van Sparta te langzaam aan en kan deze de bal met een stiftje over Tijn heen wippen, 1-1.
De wedstrijd gaat vrij gelijk op maar de kansen zijn met name voor Irene. Het lukt ons echter niet deze te verzilveren. Uit een serie corners wordt niet gescoord. Deze worden langs gekopt of langs getrapt.
Voor Sparta geldt eigenlijk hetzelfde. Hun kans op de voorsprong beland in de tweeëntwintigste minuut gelukkig met een harde klap op de paal.
De concentratie ebt bij beide ploegen verder weg naarmate de klok richting rust tikt.

Zonder wijzigingen in de opstelling beginnen we aan de tweede helft. We nemen verdedigend een ietwat afwachtende houding aan waardoor Sparta kans ziet om vrij voor ons doel te komen.  In de derde minuut hebben ze daar profijt van en scoren, 1-2.
Vijf minuten later spelen wij te langzaam en verkeerd terug. Sparta onderschept de bal en gaat er mee aan de haal. Wederom met succes, hun derde treffer, 1-3, wordt uitzinnig gevierd.
Menig toeschouwer die denkt  dat de wedstrijd hiermee gedaan is komt echter bedrogen uit…
De Irene boys laten het hoofd er niet bij hangen. Het spel slaat om en er volgen een aantal voortreffelijke combinaties. In de dertiende minuut pareert Robin met de bal over het veld en speelt deze in de voeten van Edin die het ronde leer met een afstandsschot in het Sevenumse doel werkt, 2-3.
Vijf minuten later de kans op de gelijkmaker voor Nuri, geheel vrij voor het doel maar de keeper kan er nog net aan. Er volgt alweer snel een volgende kans voor hem. Nu is het wel raak. Uit een hoge voorzet van Jorn tikt hij de bal in het net, 3-3.
De Spartanen kunnen het nauwelijks bevatten dat hun voorsprong weer nihil is. Tijd om hierover na te denken hebben ze amper. Het duo Nuri en Edin is alweer onderweg naar het Sevenumse doel en laatste scoort in minuut vierentwintig de 4-3.
Het blijft spannend richting eindsignaal. In de zesentwintigste minuut is het druk voor het doel van onze tegenstander. Alle aandacht van de Sevenumse verdediging gaat uit naar Nuri en Edin. De bal gaat over een weer en in al deze tumult pikt uiteindelijk Jorn de bal er uit  en zet de eindscore op 5-3!

Spannende wedstrijd tussen de nummer 1 en 3 uit de competitie met een mooi resultaat voor de jongens van Irene JO13-1!
Spring is in the air…!