Sportclub Irene JO13-1 – Someren  JO13-1  (6-1)

Over de helft…

Zaterdag 4 november 2017

We boffen vandaag wederom met het weer. Het zonnetje schijnt laag over het hoofdveld zodat Tijn onmiskenbaar met pet in zijn goal staat. Op Luuk na zijn we allemaal present voor de wedstrijd tegen Someren JO13-1. Dit team staat onderaan in het rechter rijtje van onze competitie. Op papier  hebben we van deze tegenstander weinig te vrezen. Maar in praktijk weet je maar nooit…

We gaan in ieder geval voortvarend van start. Na anderhalve minuut draaft Achraf naar voren met de bal en speelt zijn mannetje snel uit. Hij legt de bal vrij voor het Somerse doel en Edin maakt het verder af, 1-0.
Vijf minuten later;  Vanaf de zijkant een goed gericht schot van Edin welke door de handen van de Somerse keeper glipt, 2-0.  We hebben de smaak te pakken.  Noehi overmeestert in duel met meerdere tegenstanders de bal en zet deze goed voor op Edin. Laatste neemt alle tijd en wandelt letterlijk met de bal het doel in, 3-0. En zo gaat het verder. Twee minuten later is het Achraf zijn beurt om te scoren. De voorzet van Edin wordt door hem in het net getrapt, 4-0 na twaalf minuten speeltijd. Blijft het zo doorgaan?  Nee. De eerste kans voor Someren in de dertiende minuut gaat net langs. Het is wel een omslagpunt in de wedstrijd. De Brabanders zetten steeds meer druk op onze verdediging. Vooral de mannen op rechts hebben er hun handen vol aan. Robin en Teun draaien overuren maar houden de deur tot aan de rust dicht.

We staan met vier doelpunten voor maar hebben geen enkele reden om het in de tweede helft rustig aan te doen.  Na vier minuten wordt onze buffer groter door een goal van Nuri vanuit een voorzet van Edin, 5-0.
Ondanks de achterstand blijven de jongens uit Someren het proberen.  Ze vertonen gedurende deze tweede helft meer vechtlust als de Tri-colores. Hun inzet wordt beloond met een eerste treffer in de dertiende minuut.  Daar blijft het verder bij. De klokt tikt rustig verder zonder dat het op het veld nog spannend wordt.  Het laatste doelpunt valt in de vierentwintigste minuut. De Somerse keeper staat te ver voor zijn doel en er is geen verdediger in de buurt. Ideaal voor een hoog schot van afstand. Edin schiet de bal ver over de keeper heen en de bal stuitert het net in. Eindstand, 6-1.

We mogen ook met deze overwinning weer tevreden zijn. We zijn inmiddels over de helft van de eerste competitieronde heen en delen de eerste plaats met Sparta, hetzij met één puntje meer  op doelsaldo. Het blijft spannend en we blijven groeien als team! Succes!

Share this