Sportclub Irene JO13-1 – Mifano JO13-1 (4-2)

Door overwinning komt JO13-1 in de top drie terecht

Na het gelijkspel vorige week bij SV Blerick, wat voelde als een verlies, kwam het goed uit dat er meteen na afloop een teamuitje op het programma stond. Inclusief de ouders gingen de jongens en meid een frietje met toebehoren eten bij één van hun sponsors. Was weer zeer geslaagd, het puntverlies werd hierdoor wat sneller naar de achtergrond gedrukt. En ook weer meteen het vizier op de volgende wedstrijd, vandaag thuis tegen Mifano. De ploeg uit het Brabantse Mierlo had vorige week juist wel een goede generale, de eerste driepunter werd gescoord met een overwinning van 4-1 op ZSV. Met een eerder gelijkspel tegen HBSV kwam hun puntentotaal hiermee op vier te staan.

Gelukkig viel de blessure van Flip, vorige week zaterdag in Blerick opgelopen, mee, hij stond dinsdag al weer op het trainingsveld. En ook Amin was er na twee weken afwezigheid weer bij, door blessures ontbraken alleen nog de heren Assel en Panzer. Echter, vandaag was ook Caner niet van de partij. Hij lag thuis ziek in bed. Als vervanger voor Caner werd zijn neefje Mert uit de O12 aan het wedstrijdformulier toegevoegd.
Vanwege overbelasting had eigenlijk ook (de vandaag jarige) Eline in de goal moeten ontbreken. Maar ja, aangezien ze geselecteerd is voor de voorselectie Nederlands damesteam O14 (hoe gaaf is dat!), en ze hiervoor komende woensdag moet aantreden, stond ze toch onder de lat. Het schieten met de bal liet ze verstandig genoeg, en natuurlijk indien mogelijk, toch aan haar medespelers over.

Het zal wel weer net na twaalf uur zijn geweest toen de wedstrijd begon. Het had net geregend, het veld was wat nat en glad, maar de temperatuur was prima. Vandaag eens geen zon aan de hemel ,die moest op het veld gaan schijnen.
De match begon gelijk opgaand, het verschil op de ranglijst was de eerste minuten niet te zien. Op een kans voor Irene na bleef het ook voor de doelen rustig. In de zevende minuut kwam Irene echter toch op voorsprong. En dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn was te zien bij deze goal. Niet aan de perfecte voorzet van Amin, maar dat Max dan met het hoofd weet te scoren gelooft normaal niemand. En toch was het zo, 1-0. Irene kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd, dicteerde het spel. Dit trouwens zonder zelf goed te voetballen. In de veertiende minuut volgde de 2-0. Een schot werd door de overigens uitstekende keeper los gelaten, Amin was er als de kippen bij om zijn eerste goal van het seizoen te maken. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord, ondanks de vele kansen die Irene zich wist te creëren. Aan de andere kant had Eline een heel erg rustige eerste helft….

Dan volgt de inmiddels beruchte tweede helft van Irene JO13-1. Na zelf nog wat kansen gemist te hebben kwam Mifano in de 36e minuut terug in de wedstrijd na wat geklungel achterin, 2-1. En de wedstrijd kantelde hierdoor ook, Mifano kreeg weer geloof in een goed resultaat. En dat is natuurlijk de keerzijde, doordat er aan de voorkant vele kansen onbenut blijven komt de achterhoede hierdoor onnodig onder druk te staan en kan elke fout meteen ook fataal zijn. Alert reageren van Ruben, de afgelopen week goed voor twee assist in zijn wedstrijd met jonger Oranje O13 tegen psv J012, op een te korte terugspeelbal bracht Irene weer wat meer lucht, 3-1. Maar deze lucht was van korte duur, drie minuten later kwam Mifano na een scrimmage in het strafschopgebied weer terug, 3-2. Gelukkig hebben we altijd Ruben nog. Na een mooie bal in de diepte van Julian ging Ruben, op de hielen gezeten door zo ongeveer de gehele achterhoede van Mifano, van grote afstand alleen op de keeper af. En na deze ook nog gepasseerd te hebben was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven, 4-2. Prachtige spitsengoal, en de beslissing in de wedstrijd.

Uiteindelijk toch weer een overwinning voor Irene, maar alweer onnodig moeilijk (en spannend) gemaakt. Het spel was niet goed, teveel onnodig balverlies, en opnieuw een zwakkere tweede helft.
Door dit resultaat, en natuurlijk ook die van andere wedstrijden, stijgt Irene naar een derde plaats.

Volgende week zaterdag, bij het begin van de herfstvakantie, vervolgd de JO13-1 het bekertoernooi. Na de verloren wedstrijd bij Wittenhorst volgt nu een thuiswedstrijd tegen, opnieuw, SV Blerick… Over twee weken wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd bij koploper sv Burheze, gevolgd door een uitwedstrijd bij Sparta’18/Kronenberg, de nummer twee. Over drie weken weten we waar Irene JO13-1 staat….