Sportclub Irene JO13-1 – Merefeldia JO13-1 (10-0)

Dubbele cijfers voor Irene JO13-1

Op deze koude zaterdagmorgen in november krijgt Sportclub Irene JO13-1 bezoek van Merefeldia. De ploeg uit Nederweert beleefd tot nu toe een moeilijk seizoen. Van de negen gespeelde wedstrijden werd er slechts ééntje gewonnen (tegen Mifano), de rest ging verloren, al was het in de meeste gevallen met een minimaal verschil. Dit resulteert in een laatste plaats, overigens gedeeld met HBSV.

Goed nieuws van Irene-kant, alle veldspelers waren weer aanwezig! Iedereen hersteld van een blessure of ziekte. Erg prettig voor het kader, de keuze is veel ruimer en de concurrentie onderling neemt weer toe. Alleen Eline is nog niet volledig hersteld, waardoor Tim weer moest bijspringen in de goal.

Om 12 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld. De beginfase was wat rommelig, je kon de eerste minuten niet echt zien welk team nog altijd hoopt op een goede klassering, en welk team de rode lantaarn in handen heeft. In de tiende minuut veranderde dit beeld echter. Uit een voorzet van Julian scoorde Max met een boogballetje over de keeper, al was het idee achter de bal anders dan de uitvoering. Toch was het 1-0, en Irene nam het initiatief. Vijf minuten later de 2-0. Een schot van Ruben dreigde net langs te gaan, maar Max wist met een sliding toch de voet tegen de bal te zetten. Opnieuw vijf minuten later ging Ruben op goal af. Nadat hij werd gestuit door een tegenstander was de makkelijkste oplossing om de bal opzij te leggen op Max. Deze omspeelde eerst nog zijn tegenstander om de bal daarna in het doel te schieten, 3-0. Drie doelpunten van Max binnen tien minuten, een meer glaszuivere hattrick is niet denkbaar. Irene ging verder met voetballen, en met scoren. In de 26e had Julian een fantastische assist (lobje) op Ruben, die zijn eerste van vandaag binnenschoot. Twee minuten later stuurde Amin met een prachtige dieptebal Ruben de diepte in, en opnieuw was het raak, 5-0. Een minuut voor rust werd het half dozijn volgemaakt. Een voorzet van Marc kwam bij Julian terecht, die met wat flipperkastachtige toestanden de bal toch over de lijn kreeg. Een heerlijke tussenstand om de rust in te gaan, des temeer omdat er heel erg goed gespeeld werd!

Lukt het Irene eens een keer om het spel in de tweede helft door te trekken, en opzoek te gaan naar dubbele cijfers? Het beging was in ieders geval goed. Door een snelle inworp van Marc kon Dylano alleen op de keeper afgaan, en hoewel pas koud in het veld wist ie dit wel af te ronden, 7-0. Daarna volgde een lange, slordige periode waarin veel te gehaast gespeeld werd en de meeste op zoek gingen naar eigen succes. Het dichtst hierbij kwam nog Sid, maar zijn schot spatte uiteen op de kruising. Tien minuten voor tijd dan toch de 8-0. Uit een corner van Max wist Dylano raak te koppen. Vijf minuten later wist ook Dylano zijn derde te scoren, ook voor hem dus een glaszuivere hattrick. Een mooie dieptebal van Julian (heb je ook een hattrick bij assists?) ging aan deze goal vooraf. Nog vijf minuten te spelen, het “tien tien tien” galmde vanaf de tribunes. Gaat het Irene lukken? Het antwoord is … ja! In de laatste minuut kwam Dylano opnieuw oog in oog met de keeper, maar deze keer schoot hij tegen de keeper aan. Voor Max daarna een koud kunstje om de bal in een leeg doel te schieten. Zijn vierde voor vandaag, voor Irene de eerste overwinning met dubbele cijfers.

Super overwinning van Irene. Rapportcijfer? De eerste helft een zeer goed, de tweede helft een voldoende. En dat is prettig, gezien de wedstrijden van de laatste weken. Maar, daar heeft de tegenstander van vandaag ook wel aan bijgedragen.

Aangezien de teams uit het linker rijtje vandaag allemaal gewonnen hebben van de teams uit de rechter rijtje veranderd er zo goed als niks in de stand.

Volgende week gaan we verder met het bekertoernooi. De laatste speeldag in de poule, en dat wordt een spannende, want wie gaat er verder naar de volgende ronde? Irene neemt het, na eerst, op de hele vroege morgen, een gezamenlijk ontbijt, thuis op tegen de toch wel verrassende koploper Venlosche Boys. Mocht Irene verder willen in de beker, dan is een ruime overwinning noodzakelijk. Een week later volgt er voor de competitie een uitbeurt naar Someren, de laatste wedstrijd in de eerste speelhelft.