Sportclub Irene JO13-1 –  IVO JO13-1   (6-2)

Doordeweekse bekertopper

Maandag 2 oktober 2017

Nog even snel huiswerk maken, het avondeten naar binnen werken en dan de fiets op richting Bakenbos… Dat zal voor de meeste spelers van SC Irene JO13-1 het scenario zijn geweest afgelopen maandagavond.
Op het programma; de (inhaal) bekerwedstrijd tegen IVO JO13-1 uit Velden.  Door de twee eerdere overwinningen in de eerste ronde zijn we al zo goed als door maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen gaan rusten.
Op Mika na zijn we allemaal present en Luuk is ook weer hersteld van zijn lichte blessure.

Het begint vandaag allemaal wat moeizaam. Het initiatief ligt zeker bij Irene maar de kansen die er zijn eindigen zonder succes. Bal over het doel, bal in handen van de keeper, bal te zacht of te laat afgespeeld, nemen geen rust en geen tijd en ga zo maar door.
Bij IVO gaat het al helemaal stroef. Pas na een minuut of zeven passeren zij voor het eerst de middellijn richting Irene doel. Hun eerste kans, uit een vrije trap, wordt zonder probleem door Tijn opgevangen.
Na een minuut of tien gespeeld te hebben komt er wat meer schot in de zaak. Noehi passt de bal op Edin, vrij voor de goal maar de bal komt tegen de paal. Een minuutje later is het Achraf die de bal net over de lat speelt. We houden de druk er vol op wat ons twee minuten later de eerste treffer bezorgt. Uit een één tweetje tussen Jop en Edin scoort laatste de 1-0.
Nog geen twee minuten later weet Achraf de bal op snelheid voor te zetten op Edin die hieruit de bal wederom tussen de drie latten legt, 2-0.
Onoplettendheid in de twintigste minuut kost ons een tegentreffer. We laten een IVO aanvaller de bal te makkelijk uit onze voeten plukken en hij is er mee vandoor richting Irene doel… niet te hebben voor Tijn, 2-1.
We herstellen ons snel en twee minuten later scoort Edin uit een benarde positie zijn hattrick, 3-1.
Tegen het einde van de eerste helft versiert Achraf nog een corner van waaruit Noehi de stand voor rust op 4-1 intikt. Met deze luxe gaan we de rust in.

In de tweede helft ligt het tempo behoorlijk lager. IVO houdt de boel achterin goed dicht waardoor we amper kansjes kunnen creëren.  Pas na een kwartier gespeeld te hebben wordt het weer onrustig in het doelgebeid van IVO. In alle hectiek zet Noehi de bal voor op Nuri die de bal gericht in het net trapt, 5-1. Met deze ruime voorsprong hoeven we ons geen zorgen te maken want het team uit Velden komt amper in balbezit.
De spanning lijkt wat weggeëbd uit de wedstrijd maar in de zevenentwintigste minuut  is er nog een snelle actie van Robin. Nuri leidt de Veldense verdediging af en als het spreekwoordelijke  duveltje uit het doosje  stormt Robin vanuit het midden naar voren en scoort met de door Nuri aangespeelde bal de zesde Irenetreffer, 6-1.
Het mooiste doelpunt van vandaag komt in de laatste minuut van IVO. Met een poeier vanaf de zestienmeterlijn wordt de bal op formidabele wijze in de kruising gewerkt. Onhoudbaar voor Tijn, hoe sierlijk hij ook op de bal afduikt… wellicht daarom een mooi plaatje.
Met de eindstand van 6-2 zijn we door naar de tweede ronde in de bekercompetitie en mogen we in de herfstvakantie daardoor weer twee keer vol aan de bak. Succes!