Sportclub Irene JO13-1 – HBSV JO13-1 (4-2)

Winst JO13-1 in stadsderby

Times flies, het is inmiddels al weer oktober. Op de eerste dag van deze maand staat er voor Sportclub Irene JO13-1 opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander vandaag zijn de plaatsgenoten uit Hout-Blerick, HBSV.
Uit de eerste vier wedstrijden wist HBSV twee punten te veroveren. Thuis werd twee keer gelijk gespeeld (tegen Mifano en Someren), uit (bij Laar en ZSV) werd twee keer heel ruim verloren. Normaal gesproken kat in het bakkie voor Irene, maar ja, wat is normaal dit seizoen? Plus elke wedstrijd moet toch eerst gespeeld worden…

Een overwinning van de Tricolores zou wel wenselijk zijn gezien het feit dat vandaag zowel de nummers één en twee (Bruheze en Sparta’18/Kronenberg) als de nummers drie en vier (Blerick en Deurne) tegenover elkaar staan. Bij winst zou Irene als nummer vijf dus wat dichter richting de top kunnen kruipen.

De wedstrijd begint weer op het normale tijdstip van 12 uur, en nog wel op het hoofdveld. Marc is (voorlopig) nog afwezig, bovendien kwam daar vandaag bij dat Amin niet van de partij was vanwege ziekte, en Cody met een blessure aan de achillespees, iets wat ook een aantal weken kan gaan duren. Twaalf man dus maar, inclusief een niet geheel fitte Max. Uiteraard wel leuk dat zowel Marc als Cody gewoon (als mascotte) aanwezig zijn.

De Tegelse ploeg begon dominant aan de wedstrijd, heel veel balbezit. Een afstandsschot van Caner binnen de twee minuten ging rakelings voorlangs. Na nog wat kleine kansjes kreeg Irene in de zevende minuut een corner te nemen. Siem slingerde deze voor, en na wat hotseknotsewerk ging de bal via Julian en een tegenstander over de lijn, 1-0. Volgens Julian moest hij deze goal maar op zijn naam krijgen, dus bij deze. Langzamerhand kwam HBSV met fatsoenlijk voetbal iets meer in de wedstrijd, Irene begon het wat moeilijker te krijgen. De gelijkmaker in de 22e minuut (een mooi afstandsschot) was dan ook niet onverdiend. Maar een minuut later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Ruben schoot op goal, de keeper kon de bal pareren, maar deze viel voor de voet van Max. Hij had vervolgens weinig moeite om de bal over de lijn te tikken, 2-1. Dit zou uiteindelijk ook de ruststand zijn. Af en toe mooie acties/aanvallen, maar er ging ook veel mis. En er mag wat zorgvuldiger omgegaan worden met de kansen, deze worden te veel en te gemakkelijk gemist.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de bal lag al in het netje. Via Ruben en Kjell kwam de bal bij Dylano, die van grote afstand verwoestend uithaalde, 3-1. Maar net als vorige week werd het allemaal weer wat slordiger. Veel balverlies, weinig voetbal, te veel buiten de eigen positie gaan spelen. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat HBSV weer terug kwam in de wedstrijd. Een voorzet vanaf links werd in de 40e minuut van dichtbij makkelijk binnen getikt, 3-2. HBSV begon steeds meer in een goed resultaat te geloven, zeker toen hun rechtsbuiten alleen op de keeper mocht gaan. Deze grote kans werd echter door Eline onschadelijk gemaakt. In plaats van de gelijkmaker viel aan de andere kant de bevrijdende 4-2. Nadat Siem eerst de lat had geraakt wist ie tien minuten voor tijd wel te scoren na goed voorbereidend werk van Ruben.

En zo wint Irene de pot dus met 4-2. Drie punten worden er weer bijgeschreven, maar het ging uiterst moeizaam. Daarbij was HBSV een leuke ploeg die veel te laag staat.

Gunstig was het resultaat in de wedstrijd tussen de twee koplopers. Door de 1-1 komt Irene nu op drie punten van beide ploegen te staan. Omdat Deurne ruim won van Blerick staat Irene nu met deze twee ploegen op een gedeelde derde plaats.

Volgende week moet Irene zelf de Maas oversteken als sv Blerick JO13-1 op Sportpark ’t Saorbrook staat te wachten, aanvang 12.30 uur. Een op voorhand mooie pot, wie blijft er in het spoor van de koplopers, wie haakt er af? Het spel van Irene zal in ieders geval wel verbeterd moeten worden willen ze voor de eerste optie gaan. Volgende week weten we meer….