Sportclub Irene JO13-1 door naar de KNVB Bekerfinale

ST Sparta’18 JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1  (3-4)

Afgelopen zaterdag 14 april hadden de jongens van de JO13-1 het  zwaar in de competitiewedstrijd tegen Volharding JO13-1. In dit weekend speelden de nummers 1 t/m 4 hun onderlinge duels tegen elkaar. Rood/Wit vs. Sparta werd door de Helmondse ploeg nipt gewonen met  1-0.  Irene als lijstaanvoerder tegen de nummer  vier Volharding eindigde in een 2-2 gelijkspel.  Overigens het eerste gelijkspel voor de tri-colores in deze  competitie. Onze voorsprong op naaste concurrent Rood/Wit is nog maar slechts 1 punt en we hebben nog een aantal pittige wedstrijden in het vooruitzicht.

Vandaag, woensdag 18 april, mochten de jongens  aantreden voor de halve bekerfinale tegen competitiegenoot
ST Sparta’18 JO13-1.  De Sevenummers, derde in onze reguliere competitie,  zullen er op gebrand zijn om nu eindelijk eens van ons te winnen.  In de onderlinge duels begon Sparta steevast sterk en moesten we flink aan de bak. Maar halverwege keerde het tij telkens en ging Irene met name op fysieke kracht er met de winst vandoor. Zal dat deze wedstrijd wederom het geval zijn?

Het lijkt er wel op. Binnen de eerste minuut heeft Sparta  al twee aardige kansen. We houden te veel in en lijken ietwat bang om het duel om de bal aan te gaan.  Dit kost ons in de tweede minuut het eerste tegendoelpunt. We staan te ver van de bal af waardoor Sparta makkelijk kan scoren, 1-0.
De gelijkmaker volgt in de tiende minuut. Ook wij krijgen de ruimte en schieten rustig de bal in het net, 1-1.  Sparta lijkt door deze score wat aangedaan. Het loopt al niet meer zo soepel als in de beginfase en er wordt steeds meer geduwd en getrokken aan het rood wit blauw van Irene.
De navolgende twintig minuten is het Irene dat de betere kansen heeft en het spel bepaald met in de zevenentwintigste minuut als beloning onze tweede treffer, 1-2.
In de laatste seconden voor rust nog een mooie kans voor onze lange goalgetter*, een sierlijk afstandschot, helaas vol op de paal.

Begin tweede helft is ook weer volgens scenario. Sparta begint wederom sterk. Onze keeper moet vol aan de bak. We spelen de bal slecht over waardoor we het ons zelf herhaaldelijk lastig maken.
Maar het blijft aan beide zijden lange tijd stabiel. In de zeventiende minuut geven we echter de tweede tegentreffer weg. Een groot deel van onze verdediging schat de al stuiterend aankomende bal verkeerd in. De Spartaanse spits niet. Hij pikt deze tussen ons uit en scoort, 2-2.
De wedstrijd ligt weer open. Dit is ook te merken aan het spel. Er zijn diverse opstootjes die door de lokale Sevenumse scheidsrechter steeds in het voordeel van Sparta worden beslist. Dit mag echter niet baten voor hun. In minuut vijfentwintig een sublieme voorzet van onze Blerickse spits* op onze Marokkaanse hazewind* die het ronde leer, ditmaal trefzeker,  in het doel kan tikken, 2-3.
Twee minuten later zetten we de score met een snelle  gerichte aanval op zeker, treffer nr. vier, 2-4!
Hoe snel kan het echter gaan…  Er wordt overdreven veel blessure tijd gegeven en hierin weet Sparta
zelfs nog een keer te scoren, 3-4. Na zesendertig minuten speeltijd  ziet de scheids toch in dat hij moet affluiten en gaat de overwinning naar de Tri-colores uit Tegelen.

Een mooie afsluiting van deze zonnige midweekse lenteavond met een verdiende finaleplaats om de beker. Onze tegenstander is inmiddels bekend en wordt SV Laar JO13-1 uit Weert.

*Vanwege de nieuwe privacywet mogen wij helaas geen namen meer noemen van spelers 😉