Geen punten JO13-1 in topper tegen Bruheze

Wat een fantastisch voetbalweekend! Hoe krijg je zoveel topwedstrijden in één weekend gepland? Deze zaterdag begint in Engeland met de onvervalste verhitte derby tussen Liverpool en Everton. Over derby gesproken, in Duitsland de “Kohlenpott-derby” tussen Schalke’04 en Borussia Dortmund. In Frankrijk spelen de nummer twee en één in de competitie, Paris Saint-Germain en AS Monaco, tegen elkaar in de bekerfinale. En dan gaat het op zondag gewoon verder met de topper in Nederland tussen Ajax en feyenoord, nog meer derby’s op het scherpst van de snede met Vitesse-NEC en MVV-Fortuna Sittard, plus topwedstrijden in Italië (Napoli-Juventus) en Engeland (Arsenal-Manchester City). Als je na zo’n weekend nog geen zitvot of vierkante ogen hebt krijg je het nooit meer. Maar dat is nog niet alles, in de hoofdklasse K spelen de JO13-1 teams van Sportclub Irene en Bruheze tegen elkaar. Het team dat jacht maakt op de tweede plaats tegen de potentiele kampioen. Wat een wedstrijden, he? Grapje, het is immers 1 april? Nee hoor, kijk het maar na, het klopt echt! Dat wordt smullen….

Maar Bruheze, wat is daar mee aan de hand? Tot aan de winterstop werd er, op één gelijkspel na, alles gewonnen en stonden ze negen punten voor op het groepje achtervolgers, maar daarna is er aardig de klad ingekomen. Van de vier wedstrijden dit jaar werd er ééntje gewonnen (4-3 tegen de Venlosche Boys), en gingen de overige drie verloren (sv Laar, Deurne en Sparta). En zo is de voorsprong geslonken tot nog maar drie punten, en zal er vandaag dus gewonnen worden!

Dat laatste moet Irene ook willen ze het seizoen qua stand nog interessant maken. Zij wonnen hun vier wedstrijden dit jaar juist wel, dus zijn in the winning mood…

De wedstrijd in Bruheze eindigde in oktober in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Irene speelde destijds een sterke eerste helft, en ging ook met een voorsprong de rust in. De tweede helft gaf een tegenovergesteld beeld, met een nederlaag voor Irene als gevolg.

Voordat we aan de wedstrijd beginnen eerst transfernieuws, want Ruben heeft deze week te horen gekregen dat hij, na een aantal proeftrainingen, vanaf volgend seizoen in het geel/zwart van VVV-Venlo mag spelen. Een aderlating voor Irene, maar wat een fantastisch nieuws voor Ruben! Proficiat jongen, het doorzettingsvermogen, vechtlust en harde werken wordt eindelijk beloond. En dat Ruben een voorbeeld mag zijn voor zijn teamgenoten, en uiteraard ook voor alle andere jongens van Irene. Plus nog meer goed nieuws, onze hoofdtrainer Thomas is de afgelopen week geslaagd voor zijn TC3- trainersdiploma! Jammer dat het seizoen bijna ten einde is… Chapeau, proficiat!

Maar goed, Irene-Bruheze. Een “hoofdveldwaardige”wedstrijd, echter werd de ontmoeting op veld vier gespeeld. Uiteraard iedereen van de partij, lekker voetbalweertje, veel publiek, en om 12 uur het eerste fluitsignaal.

Dat het om twee gelijkwaardige ploegen ging was vanaf dat eerste fluitsignaal meteen duidelijk. Het spel speelde zich veelal af op het middenveld, er werd hard gestreden, hard gevochten om elke bal zonder dat daar eigenlijk kansen uit voortkwamen. Wat dat betreft had de vliegende reporter het vandaag lang rustig met het noteren van gegevens. Vier minuten voor het rustsignaal het eerste feit, en die kwam dan ook aardig uit de lucht te gevallen. Een voorzet van Ruben werd niet goed door de keeper verwerkt, en er was een co-productie van Julian en Max voor nodig om de bal over de lijn te krijgen. Omdat Julian de bal schoot, en deze via Max in het doel belande, kreeg Julian de treffer achter zijn naam te staan. Historisch doelpunt, het honderdste voor de JO13-1 dit seizoen, alle wedstrijden meegerekend. Dus ging Irene met een 1-0 voorsprong de rust in, zou je zeggen. Nee, want in de allerlaatste seconden van de eerste helft kwam Bruheze met een snelle counter weer langszij, 1-1.

De tweede helft begon met hetzelfde beeld, het middenveld was het drukst bevolkte gebied. In de 36e minuut toch een doelpunt, deze keer kwam Bruheze echter op voorsprong. Opnieuw was hier een pass in de diepte, achter de verdediging van Irene voor nodig.  Lang konden de mannen (en geblesseerde keepster op de bank) niet van deze voorsprong genieten, want een minuut later was het weer gelijk. En opnieuw was Julian de doelpuntenmaker. Maar was zijn eerste nog een aardige intikkertje, deze was zeer fraai. Op zoek naar een afspeelmogelijkheid ging ie met de bal aan de wandel, al slalomde tussen de tegenstanders door. Omdat hij geen medespeler vond, ging het avontuur verder tot aan de achterlijn. Vandaaruit lepelde hij de bal voor het doel, over de keeper heen, en de bal viel netjes in het zijnetje van het doel, 2-2. Veel mooier zal Julian ze niet veel meer maken. Een stimulans voor Irene om nog eens extra gas te geven, op zoek naar de derde goal. Een vrije trap van Caner op kansrijke positie kwam naast het doel terecht, een enkel klein kansje werd niet benut. Zes minuten voor tijd viel het doelpunt aan de andere kant, en opnieuw uit een snelle counter. En stond het 2-3, een bittere pil voor de Tricolores. Aan voetbal kwamen ze de laatste minuten niet echt meer toe, het was vechten tegen zichzelf. De teleurstelling was dan ook groot toen de scheidsrechter na zestig minuten voor de laatste keer op de fluit blies, en een nederlaag een feit was. Er werden zelfs wat tranen geconstateerd….

Een volkomen onnodige nederlaag. Irene was absoluut niet de mindere partij, maar Bruheze was zeer effectief en profiteerde optimaal van wat minder verdedigen van Irene. En zo is binnen een uur de jacht op de tweede plaats veranderd in voetballen om de vierde plek, wat nu het hoogst haalbaar is. En Bruheze, de ploeg die de laatste weken aardig wat klappen te verwerken had gekregen, is de winnaar van het weekend. Want behalve hun eigen overwinning op een rivaal spelen ook de nummer twee (Deurne) en vijf (Sparta) gelijk, en blijft alleen Laar op respectabele afstand over om hun eventueel nog te kunnen bedreigen.

Volgende week reist Irene weer eens naar het Brabantse land, waar Mifano in Mierlo staat te wachten. Thuis werd met 4-2 gewonnen, wat wordt het volgende week???

Share this