Sparta’18/Kronenberg J013-1 – Sportclub Irene JO13-1 (1-1)

Boeiende topper eindigt in een gelijkspel

Na het echec vorige week bij koploper vv Bruheze wacht op de eerste zaterdag van november de nummer twee van de ranglijst, het combi-team Sparta’18/Kronenberg. Na vijf overwinningen en twee gelijke spelen leed Sparta vorige week verrassend hun eerste nederlaag, uit bij de Venlosche Boys. Hierdoor liep de achterstand op Bruheze op tot vijf punten. Irene staat dan weer drie punten achter op Sparta. Het belang is voor Irene dus erg groot om vandaag de drie punten mee naar huis te nemen, anders is het seizoen al zo goed als over.

Hoe herpakt Irene zich na de nederlaag van vorige week? Temeer ook vanwege de onrust afgelopen week met vele (kleine) blessures. Wie kan er wel aan de aftrap verschijnen, en wie moet deze week passen? Feit is in ieders geval wel dat Cody weer terug is van een blessure. Uiteindelijk komt Marc ook door de warming-up, en kan plaatsnemen op de reservebank. Naast hem zit o.a. ook Eline, die als back-up voor de weer ingehuurde Tim zal fungeren. Siem moet echter geblesseerd toekijken, en tot overmaat van ramp meldt Amin zich vanmorgen ziek af. Aardige aderlating dus voor deze topper.

Gezien de ontwikkelingen de laatste weken schijnt Irene het verzoek in te hebben gediend om te mogen beginnen met de tweede helft, dan hebben ze die tenminste als eerste gehad. Heb je nog altijd een “tweede” (of is het nou “eerste”?) helft om iets te kunnen herstellen. Maar aangezien je dan in de eerste helft de standaard drie minuten blessuretijd erbij moet tellen, en je niet weet wat er nog allemaal in de tweede helft gaat gebeuren, werd dit verzoek helaas niet gehonoreerd. Dus werd er iets na half twaalf maar gewoon op het hoofd (=kunstgras) veld afgetrapt voor de eerste helft.

Er ontwikkelde zich een erg gelijkopgaande eerste helft. Het spel speelde zich voornamelijk af tussen de twee doelgebieden in, de keepers hadden het redelijk rustig. Misschien was Irene iets meer in balbezit, wat resulteerde in een aantal kansjes. Daartegenover stond een kopbal uit een corner van de thuisclub tegen de lat, voor de rest weinig kansen aan die kant. Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de rust in zou gaan met een 0-0 tussenstand.

Wat volgt is dan nog de inmiddels befaamde tweede helft. Kakt het deze week ook weer zo in elkaar? Feit is in ieders geval wel dat Sparta na drie minuten op voorsprong kwam. Na een mooie actie schoot de rechtsbuiten de bal in de verre hoek, Tim kan alleen maar kansloos toekijken. Wat volgt is eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste. Twee aan elkaar gewaagde ploegen die beide weinig kansen weggeven. Tien minuten na de openingsgoal viel de verdiende gelijkmaker te noteren. Een vrije trap van Caner werd nog goed verdedigd, maar de afvallende bal werd door Flip naar Dylano gespeeld. Hij speelde zich vrij en schoot de bal hard in de korte hoek, 1-1. In het resterende kwartiertje had Irene nog twee aardige kansen, Sparta nog ééntje, maar gescoord werd er niet meer.

Zo eindigt deze boeiende topper in een terecht gelijkspel. Een gelijkspel waar eigenlijk beide ploegen niet veel mee opschieten, zeker ook gezien het feit dat koploper Bruheze met minimale cijfers (1-2) bij ZSV gewonnen heeft, en dus opnieuw de lachende derde is.
Vanuit Irene-oogpunt is het zeer prettig om te constateren dat ze ook zestig minuten lekker kunnen voetballen. En laten we dat dan maar als de winst voor vandaag zien.

Volgende week wacht er weer eens een thuiswedstrijd voor de JO13-1 als laagvlieger Merefeldia op bezoek komt. Tsja, wat zullen we zeggen, normaal gesproken drie punten, maar ja, normaal gesproken….