RKSVN JO13-1  –  Sportclub Irene JO13-1   (4-8)

Op en neer naar Neer

Zaterdag 28 oktober 2017

Vandaag op het programma de uitwedstrijd tegen RKSVN in Neer. We moeten het doen zonder Mika (griepje) en Jorn (weekendje weg). RKSVN heeft net als ons nog geen wedstrijd verloren. Ze hebben wel  1 wedstrijd minder gespeeld.  We verwachten dus een geduchte tegenstander.

Beide teams zijn in de beginfase van de wedstrijd zeker aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Neer heeft weliswaar meer structuur in hun spel,  de eerste kansen zijn echter voor Irene. Hetzij niet met succes.  De corners in de eerste tien minuten worden aan beide kanten van het veld nog gemist.
Het schot van Edin op het Neerse doel in de elfde minuut lijkt het eerste doelpunt te worden. De keeper vangt de bal maar laat los. Mert probeert de bal alsnog in het net te schoppen maar glijd net voor zijn trap uit en mist de bal. Drie minuten later is het de beurt van Neer. Een poeier van een afstandschot suist naar ons doel maar gaat net langs.
Edin geeft het voorbeeld hoe een afstandschot  wel moet en scoort de 0-1 in de vijftiende minuut.
Met dit verlossende doelpunt lijkt de drive er aanvallend in te komen.  Een lange rush van Edin over het middenveld met een pass voor het doel wordt er in minuut negentien door Noehi ingetikt, 0-2.
Nog geen minuutje later knalt Edin weer vanaf een flinke afstand de bal op schitterende wijze over de keeper heen in het net, hopla 0-3!  Ook de voorzet van Jop in minuut tweeëntwintig wordt door hem keurig in het doel gewerkt, 0-4! Zijn haast wekelijkse hattrick is alweer binnen.
Door deze plotselinge overrompeling is de fut er bij RKSVN uit.
Ondanks dat er nauwelijks overtredingen  of andere spelvertragingen zijn geweest, laat de scheidsrechter de eerste helft drie minuten langer doorspelen. En warempel in de drieëndertigste minuut, net voor het fluitsignaal valt het eerste doelpunt voor RKSVN. Tijn denkt “kippetje-eitje” de langzaam aangespeelde bal te vangen maar laat deze door zijn handen glippen het net in… 1-4.
Onze goalie is zelf helemaal van slag door zijn blundertje maar zijn teamgenootjes vangen hem super op en met z’n allen gaan ze optimistisch richting kleedlokaal.

De snelle tegentreffer in de tweede minuut tweede helft laat de alarmbellen bij de Tri-colores rinkelen.  We maken het onszelf verdedigend moeilijk waardoor we te makkelijk inleveren op de comfortabele voorsprong .  Daar moet snel wat aan gedaan worden vindt Nuri. Binnen twee doelpogingen zet hij  de stand op 2-5. En het lijkt weer los te gaan. Edin neemt de bal aan en met een hakje zet hij deze voor op Achraf vrij voor het Neerse doel. Achraf krijgt hem net verkeerd op de slof en schiet langs. De door hem genomen corner in de tiende minuut  wordt wel in de touwen gewerkt.
Edin kopt deze er in, 2-6. Vier minuten later krijgen we weer een corner.  Ditmaal neemt Nuri hem en via Edin scoort Achraf nu zelf, 2-7. De ploeg uit Neer komt er niet meer aan te pas en hun spel verslapt.
Zeker na de vijfentwintigste minuut. Wederom wordt er uit een corner door ons gescoord.
Met een snoekduik kopt Robin de 2-8 in het net. Tot twee keer toe krijgen we daarna nog een hoekschop maar die worden helaas allebei over het doel gekopt.
Na een half uur gespeeld te hebben zijn we met ons hoofd al in het kleedlokaal want de concentratie is geheel weg.  In wat waarschijnlijk de laatste minuut van de wedstrijd is leggen we de bal verkeerd terug en scoort Neer, 3-8. Nog steeds wordt er niet gefloten voor het eindsignaal en RKSVN zet nogmaals alles op alles met een laatste aanval. We zien het wederom niet en lopen elkaar voor de voet. RKSVN redt zijn eigen eer met een mooi ingeschoten goal…  Eindstand 4-8. Een cadeautje van Irene…

Ondanks de schoonheidsfoutjes op het einde van beide speelhelften nemen we drie punten mee naar huis. En voor een volgende keer… Alert blijven tot het fluitsignaal  😉