Sportclub Irene JO13-1 met drie punten terug naar huis

Voor Sportclub Irene JO13-1 resteren deze competitie nog vier wedstrijden, twee keer uit, en twee keer thuis. De eerste uitwedstrijd staat vandaag, de 8e april, op het programma. In Mierlo is Mifano de tegenstander. Mifano is terug te vinden op de 10e plaats met 15 punten, de wedstrijd in Tegelen eindigde in het najaar in een moeizame 4-2 overwinning voor Irene.

In verband met een EHBO-cursus van de spelers van Mifano begon de wedstrijd pas op het late tijdstip van 14.30 uur. Overigens prima initiatief om dit op deze leeftijd te doen! Het is alleen te hopen dat ze de theorie van ’s morgens ’s middags niet in de praktijk hoefde toe te passen…

Voordat we aan de wedstrijd beginnen eerst weer fantastisch nieuws uit deze groep, want Eline heeft afgelopen week een uitnodiging gekregen voor selectieactiviteit van de Landelijke groep meisjes onder 14 van de KNVB. Hoe gaaf is dat!!?? Proficiat Eline, dik en dubbel verdiend.

Irene mocht om half drie de aftrap nemen, de bal werd terug gespeeld, foutje in de laatste linie en het was 1-0. Er stonden nog geen 15 seconden op de klok… Het heeft één voordeel, je hebt nog bijna zestig minuten de gelegenheid om het te herstellen. Irene nam het spel in handen, Mifano bleef echter wel gevaarlijk.  Ondanks dat je hem voelde aankomen bleef een goal van Irene lang uit. Er waren al 22 minuten gespeeld toen Dylano Max met een listig balletje alleen voor de keeper zette, en daar wist ie wel raad mee, 1-1. Amper een minuut later diezelfde twee, voorzet Dylano, kopbal Max, maar de bal belandde precies op de kruising. Maar dit was een voorbode van wat komen zou, want weer een minuut later kopte Max wel raak. Na een vrije trap van Julian was Max sneller bij de bal dan de keeper, 1-2, tevens de ruststand.

De tweede helft begon bijna identiek aan de eerste, want er was nog geen halve minuut gespeeld of Mifano had al gescoord. Echter, de goed oplettende assistent-scheidsrechter had geconstateerd dat de bal bij de voorzet de achterlijn had gepasseerd, dus het doelpunt werd niet goedgekeurd. Maar opnieuw een slap begin van de Tricolores. Drie minuten later was het wel raak, en stond het weer gelijk. Tijd voor Irene om eens aan te zetten, en metname Ruben had er veel zin in. Na 40 minuten stuurde Marc hem met een mooie bal de diepte in, en hij liet iedereen zijn hakken zien, inclusief de keeper, 2-3. Drie minuten later leek de beslissing te vallen, maar na een schot van Siem, die de keeper pareerde, schoot Dylano op de paal. Dus bleef het nog lang spannend, want een 3-3 was net zo snel mogelijk als een 2-4. Gelukkig voor de mensen uit Tegelen en omstreken gebeurde het laatste. Een snelle en goede uittrap van Eline kwam aan de rechterkant bij Ruben terecht. Hij gebruikte opnieuw zijn snelheid om een pallet tegenstanders af te schudden, passeerde ook nog de keeper om de bal in het lege doel te kunnen schuiven. De wedstrijd was beslist, maar de eindstand werd in de laatste seconden bepaald. Tussen drie man in kreeg Caner de bal op fantastische wijze bij Ruben, en hij voltooide met zijn derde treffer een glaszuivere hattrick, 2-5.

De drie punten gaan mee terug naar Limburg. Het was niet allemaal even goed, maar de overwinning is wel dik verdiend.

Volgende week zaterdag, paaszaterdag, is Irene vrij!! Als compensatie moeten ze nou echter de daaropvolgende dinsdag de wei in. Op het eigen complex is sv Blerick dan de tegenstander, een wedstrijd die een aantal weken geleden vanwege hevige regenval werd afgelast.