JO13-1 sluit competitie met ruime overwinning af

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moest Sportclub Irene JO13-1 afreizen naar Nederweert, waar Merefeldia stond te wachten. Dit team “strijdt” nog met HBSV om de laatste plaats. Voorafgaand de wedstrijd had de ploeg uit Hout-Blerick nog de rode lantaarn, een positie waar vandaag overigens niks aan zou veranderen. HBSV speelt pas komende donderdag hun laatste wedstrijd uit bij de Venlosche Boys. Merefeldia heeft één puntje meer bij elkaar gesprokkeld, blijft dit zo, dan blijven zij behouden voor deze klasse.

Irene kan nog één plaatsje op de ranglijst stijgen, maar dan mag Sparta vandaag hun wedstrijd in Blerick niet winnen, en Irene hun pot wel. De eerste wedstrijd tegen Merefeldia, ergens in november, staat bij de meeste nog vers in het geheugen, Irene won destijds met … 10-0.

De laatste wedstrijd, dus dan is het mooi dat iedereen, ondanks de meivakantie, aanwezig is. Omdat het de laatste wedstrijd was, en er niks meer op het spel stond, werd er een beetje met de beginopstelling “gespeeld”. Degene die daar het meest “last” van hadden waren beide in de zesde minuut betrokken bij het openingsdoelpunt. Laatste man Julian schoof door naar het middenveld, vanwaar uit hij degene die normaal laatste man speelt, maar vandaag juist in de middenlinie, Sem de Hond, vond. Sem werd een beetje door zijn tegenstander naar buiten gedreven, maar wist toch doeltreffend uit te halen, 0-1. Het eerste doelpunt van Sem van het seizoen! En, dat doelpunt was eigenlijk tegen de verhouding in, want de beginfase was voor de thuisclub. De gelijkmaker naar dertien minuten was dan ook meer dan verdiend. Lang konden ze hiervan trouwens niet genieten, want vier minuten later was het weer raak voor Irene. Na de bal van de andere Sem (Coppen) ontvangen te hebben, wist Ruben zich tussen een aantal tegenstanders goed door te zetten, en schoof de bal langs de keeper. Voor de rest gebeurde er in het eerste gedeelte weinig, met 1-2 gingen de spelers de rust in.

Een kwartier later werd er op het zonovergoten sportpark gefloten voor de tweede helft met maar liefst vier wisselingen bij de Tricoleres. Het duurde acht minuten voordat de eerste treffer te noteren viel. Een corner van Max werd door Julian met het hoofd verlengt richting Cody, die de bal in het doel schoot. Nadat Cody in de laatste wedstrijd voor de winterstop (enkele meters verderop bij Laar) zijn eerste van het seizoen scoorde, maakte hij nu zijn tweede in de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij weet de momenten wel uit te zoeken. Maar zijn doelpunt vandaag betekende dat de wedstrijd gelopen was, Merefeldia had in het tweede gedeelte weinig tot niks in te brengen. Negen minuten voor het eindsignaal werd het 1-4. Dylano trok de bal vanaf de achterlijn voor, en via een verdediger kwam het ronde gevaarte bij Ruben terecht. Die bedacht zich geen seconde en haalde snoeihard uit voor zijn tweede van vandaag. Vier minuten later kwam de assist voor de 1-5 op naam van Ruben te staan. Hij slalomde zich op mooie wijze langs een aantal tegenstanders, en eenmaal voor de keeper aangekomen was ie niet zelfzuchtig, maar gunde Marc de goal. Een minuut in blessuretijd tekende Max voor het slotaccoord van de wedstrijd, en dus ook van de competitie door een corner van Siem over de lijn te werken, 1-6.

De competitie zit er op. Bruheze was vorige week al kampioen geworden, Laar en Deurne zijn de nummer twee en drie. En Irene? Door de overwinning van Sparta een teleurstellende vijfde plaats? Het is wel het team dat verreweg de meeste doelpunten heeft gescoord (80). Alleen de drie meest gebruikte voorhoedespelers waren deze competitie al goed voor 55 doelpunten en 39 assists. Maar ook de achterhoede stond vaak als een huis. Zes keer werd de nul gehouden, en Irene heeft op twee na de minste goals (36 ) tegen gekregen.

Rest dit seizoen nog drie toernooien. Op Hemelvaartsdag wordt het Brabantse land ingetrokken, op weg naar het van Kesseltoernooi in Schijndel, twee dagen later volgt het toernooi bij vv de Heeg in Maastricht. Op 11 juni wordt het seizoen uiteindelijk afgesloten bij de buren, het toernooi bij TSC’04. Van deze drie toernooien zal waarschijnlijk nog een (kort) verslag volgen, voorlopig wordt de pen opgeborgen.