HBSV JO13-1 – Sportclub Irene JO13-1 (3-6)

Zaterdag 16 september,

HBSV O13-1 – Sportclub Irene O13-1 3-6

Vandaag onze tweede bekerwedstrijd op Blerickse bodem. Twee weken geleden hebben we de eerste succesvol , hetzij zwaarbevochten, afgesloten met een 2-4 overwinning op SV Blerick O13-1.
Op het programma staat nu de partij tegen HBSV O13-1, de oude club van o.a. onze spits Edin.

Dat onze tegenstander nog niet goed wakker is blijkt al snel na het aanvangssignaal. Hazewind Achraf vliegt met de bal op rechts door de Blerickse verdediging heen en weet Noehi, vrij voor het doel, goed aan te spelen. Nouhi tikt de bal in de eerste minuut van de wedstrijd in het net. Een snelle comfortabele 0-1!

Het tij kan echter snel keren. HBSV schrikt wakker en voert de druk op. Het spel speelt zich de navolgende vijf minuten met name af op de helft van Irene. Onoplettendheid in onze verdediging kost ons de eerste tegentreffer. De bal schiet net langs Tijn heen, 1-1.
Nu komt Irene met de schrik vrij en gaan we weer vol in de aanval. Er zijn een paar goede kansen , Nouhi met een knal vol op de keeper en even later een schot van Bjørn, welke van afstand lijkt te zitten maar net over de lat heen schuift. De wedstrijd gaat zo’n tien minuten gelijk op.

Naarmate het einde van de eerste helft nadert neemt de druk op de Tri-colores toe. We laten de Blerickse ploeg te veel en te makkelijk overspelen. De schoten op ons doel gaan gelukkig net langs.
In de vierentwintigste minuut geven we wederom te veel ruimte weg en moet onze verdediging machteloos toezien hoe ditmaal de bal wel in het net beland, 2-1.

Met horten en stoten voorkomen we erger en maken we de laatste vijf minuten van deze helft vol. Even tot rust komen en de strategie voor de tweede helft bepalen…

Met vier “verse” spelers gaan we de tweede helft van start. En meteen met succes, twee goed opgezette aanvallen met een trap op doel van Edin en Nuri missen maar net het Blerickse net in de eerste vijf minuten. Een minuut later is het wel raak voor Nuri. Een lange pass van Achraf bereikt hem vrij voor het doel, de gelijkmaker, 2-2! De wedstrijd ligt weer vol open. Over en weer wordt er gestreden om het ronde leer. We lopen goed weg van onze tegenstanders en staan vaak aanspeelbaar vrij. We dienen dan natuurlijk wel oog voor elkaar te hebben. Dit had ons wellicht een eerder treffer kunnen opleveren. In de dertiende minuut is het dan toch raak voor Irene. Na een lange solo komt Mert alleen voor de Blerickse keeper en wipt de bal eenvoudig in het doel, 2-3.

Het is plots prijsschieten op het Hout-Blerickse gras, binnen een minuut scoort Edin met een solo de 2-4. We zijn hiervan nog zo vol aan het genieten dat we totaal verrast worden door de snelle tegenaanval van HBSV vanaf de middellijn. Een kleine verdedigende fout kost ons een jammerlijke tegentreffer, 3-4.

Deze fout herstellen we weer snel; Joep weet de bal keurig in de voeten van Edin te spelen die zich behendig door de verdediging heen dringt en de score op 3-5 zet.

Met nog een klein kwartiertje te spelen geven we deze voorsprong niet meer weg en worden we in de twintigste minuut nog extra verwend door een mooi doelpunt van Nuri die na een worsteling door de Blerickse linies heen met een afstandsschot het eindresultaat 3-6 noteert.

Met twee gewonnen wedstrijden staan we er geriefelijk voor in de bekercompetitie. Dit wil niet zeggen dat we er al zijn. Wanneer we goed met elkaar communiceren op het veld kunnen we er dit seizoen nog iets moois van maken met zijn allen! A.s. Zaterdag begint de reguliere competitie en staat de Irene O13-1 2017/2018 er weer helemaal klaar voor. Succes!