Wittenhorst JO12-1 – Sportclub Irene JO12-1 (7-0)

Koploper ook in de return te sterk voor Tri-Colores

Zaterdag 3 december 2016

Vandaag onze eerste returnwedstrijd in de competitie. Uit in Horst tegen de koploper Wittenhorst O12.
De openingswedstrijd hebben we destijds op eigen terrein met 2-7 verloren. Eens kijken of we vandaag meer tegenstand kunnen bieden. Helaas missen we in de aanval Nuri, die wel aanwezig is maar vanwege een voetblessure niet mee kan spelen.

De eerste vijf minuten gaat het spel gelijk op, zelfs iets in het voordeel van Irene. Alhoewel we onrustig spelen houd met name Alexis het achterin goed dicht. Het lukt ons echter niet om een aanval op te zetten richting Horster doel. Wittenhorst trekt in de navolgende tien minuten het initiatief meer naar zich toe. Hun schoten op doel worden door Tijn goed onderschept. Tot de zestiende minuut hebben ze vier corners nodig om tot het eerste doelpunt te komen, 1-0.
Twee minuten later is het bijna alweer raak, de bal stuitert over Tijn heen het doel in… maar dit doelpunt wordt voor buitenspel alsnog afgekeurd. Dat de scheids, het is pas zijn tweede wedstrijd als scheidsrechter, nog wat onwennig in de “fluit” zit blijkt een minuutje later. Uit een duidelijke buitenspel situatie wordt Wittenhorst een corner gegund waaruit ze ook nog de 2-0 scoren. Discussiepuntje…
Richting eindsignaal zijn de kansen voornamelijk voor de ploeg uit Horst. Met man en macht en een beetje geluk houden we het achterin dicht. In de laatste minuut ziet een Horster spits toch een gaatje in onze defensie… goal. Met een 3-0 achterstand gaan we de rust in.

De snelle 4-0 in de derde minuut tweede helft had met een sliding of een duwtje voorkomen kunnen worden maar we zijn te lief voor de tegenstander. Een Fair-Play award zou ons zeker gegund worden 😉
In onze opzet wil het nog steeds niet lukken. We maken het onszelf moeilijk met te slap overgespeelde balletjes. In de tiende minuut kunnen we een snelle aanval van Wittenhorst niet bijbenen. Het schot op doel is niet te houden, 5-0. Vijf minuten later mogen de Tri-Colores aan hun cornerreeks beginnen. Het brengt ons jammer genoeg niets. Uit het veroverde balbezit van de laatste corner weet Horst snel uit te vallen richting Irene helft en te scoren, 6-0, achttiende minuut.
Onze enige echte grote kans volgt in de tweeëntwintigste minuut; snel overspel van Bjørn, Achraf en Kay zorgt er voor dat de bal uiteindelijk bij Gino vrij voor het Horster doel komt. Hij krijgt de bal helaas verkeerd op de voet en deze zwiept net langs de paal.
De laatste kans in deze wedstrijd is voor Wittenhorst. In de zevenentwintigste minuut kan onze opgestelde muur niet verhinderen dat de genomen vrije trap Tijn in het doel bereikt. Het schot is zo hard dat deze uit de handen van onze keeper glipt.
Twee minuten voor het daadwerkelijke einde wordt de wedstrijd afgefloten. Eindstand 7-0.

Deze week nog volle bak. A.s. donderdag de bekerwedstrijd tegen Venlosche Boys en zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen JVC Cuijk.