Venlosche Boys JO12-1 – Sportclub Irene JO12-1 (0-0)

Hekkensluiter Venlosche Boys O12 krijgt eerste puntje van dit seizoen cadeau

Zaterdag 12 november 2016

Wellicht dat de titel al voldoende zegt over de wedstrijd van vandaag. We spelen op de Alde Wielerbaan de stadsderby tegen Venlosche Boys O12. Dit team heeft momenteel nog geen enkele wedstrijd gewonnen of zelfs maar gelijk gespeeld. In eerdere oefenwedstrijden hebben we dik van hun gewonnen. Na de goed gespeelde maar verloren wedstrijd van vorige week tegen Venray hebben in ieder geval de meegereisde supporters er vandaag vertrouwen in dat we na deze derby drie punten meenemen naar Tegelen.

Hoe anders kan het lopen… Misschien dat de Tri-Colores compassie hebben met deze reporter, zodat ik in de novemberkou mijn handen warm in mijn zakken kan laten zitten en niet teveel hoef te noteren. Er gebeurd namelijk nagenoeg helemaal niets in de eerste helft. Geen beleving in het spel, slordig overspelen, spelen op een hoopje aan een kant van het veld, nemen geen rust en de concentratie is ver te zoeken. Gelukkig is het aan de Venlose zijde niet veel beter. Over en weer zijn er wel wat kansjes uit corners of vrije trappen maar daar blijft het bij. De dertig minuten van de eerste helft kruipen voorbij zonder resultaat.

Zal het dan gaan gebeuren in de tweede helft? We starten in ieder geval een stuk aanvallender. Het duo Nuri en Kay heeft in de eerste acht minuten al een flink aantal schoten op het doel gelost, hetzij nog zonder resultaat. Volgt in de dertiende minuut dan het verlossende schot van Nuri…nee wederom gaat de bal net langs de paal. Irene heeft het meeste balbezit. De Venlosche Boys komen amper op onze helft. Door het vele overspelen is de puf erbij sommigen van ons wel uit. In de laatste tien minuten voeren we de druk iets op en hebben we nog enkele kansen; Een goede voorzet van Mert op Kay gaat maar net over, een bal van Mitch is iets te makkelijk voor de Venlose keeper en de twee verkregen corners missen ook het doel. De scheidsrechtersbal in de zevenentwintigste minuut zou nog wat kunnen brengen maar we lopen onszelf ditmaal voor de voeten. Het blijft bij Venlosche Boys 0 – Sportclub Irene 0.

Hebben we gedacht “dit doen we wel even” of wat zal het zijn geweest? Driekwart van de kansen waren voor Irene maar het geluk zat vandaag ook niet mee. We mogen het volgende week nogmaals proberen op dezelfde locatie, zelfde tijd, tegen dezelfde tegenstander, ditmaal voor de beker.