Sportclub Irene JO12-1 – JVC Cuijk JO12-1 (3-3)

Loon naar werken

Zaterdag 10 december

De laatste loodjes voor de winterstop wegen het zwaarst… Dat hebben we afgelopen donderdag ondervonden in de bekerwedstrijd uit tegen Venlosche Boys O12. Zowel Irene als de Venlosche Boys waren reeds uitgeschakeld voor de beker. Deze wedstrijd was meer een revanche op het gelijkspel in de competitie van enkele weken geleden. Wederom hebben we deze wedstrijd verzaakt om te winnen van een lager geplaatst elftal en zijn we met een eindstand van 3-1 naar huis gestuurd.

Vandaag de laatste wedstrijd van dit jaar op eigen bodem. We ontvangen de O12 van JVC Cuijk.
De uitwedstrijd begin september dit jaar hebben we nipt verloren met 5-4 maar was één van de betere die we deze competitie gespeeld hebben. Het beloofd dus spannend te worden.

En dat is het meteen. Na vijfentwintig seconden op de klok te hebben volgt al het eerste schot van JVC op het Irene-doel, net rechts langs. Een voorbode dat we alert dienen te zijn.
Onze eerste kans volgt na vier minuten. Bjørn passt de bal op Achraf, vrij voor het JVC doel, maar de bal is uiteindelijk makkelijk te hebben voor de Cuijkse keeper. Uit dit balbezit weet JVC een goede aanval op te zetten naar het doel aan de overkant. Luuk weet in eerste instantie deze aanval bijna in zijn eentje te trotseren maar de mannen uit Cuijk blijven het onze defensie moeilijk maken waardoor in de zesde minuut Tijn vandaag voor het eerst gepasseerd wordt, 0-1.
JVC ziet waar onze zwakke plek in de verdediging zit en probeert het een minuut later wederom op dezelfde manier. Met succes, de bal wordt over onze keeper heen het doel in gewipt, een snelle 0-2.
In de elfde minuut kan Achraf op snelheid doorbreken richting JVC doelgebied maar is er verder geen ploeggenootje in de buurt om de bal aan te nemen. Hij moet het alleen doen vanuit een moeilijke hoek waardoor hij kansloos is. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het spel tussen beide teams feller. Irene aast op een tegentreffer en JVC wil de Tri-colores moreel breken door ons met een derde doelpunt op verdere achterstand te zetten. Dit gebeurd in de eenentwintigste minuut. We geven de ploeg uit Cuijk net iets te veel ruimte waardoor ze vrij voor doel de 0-3 kunnen scoren.
Ons moreel wordt echter niet gebroken. Integendeel, we gaan vol in de aanval en hebben een aantal goede kansen. De beste kans wordt in een doelpunt omgezet. In de negenentwintigste minuut veroverd Jop op handige wijze de bal en weet deze subliem in de voeten van Kay te spelen die het verder afmaakt, pats; 1-3. Met een positieve spirit gaan we de rust in.

De tweede helft gaan we meteen weer fel van start. We hebben een drietal corners maar hieruit volgt nog geen resultaat. We blijven wel de druk opvoeren. Dat dit werkt is duidelijk te zien. JVC en met name hun keeper maken veel kleine foutjes waardoor Irene aan de bal blijft. In de twaalfde minuut wordt een dergelijk foutje direct door Mert afgestraft met een fantastisch afstandsschot op doel. goalllll! 2-3!
We blijven lekker voetballen en dan vooral op de helft van JVC. Zij komen nog amper over de middenlijn heen. In de zeventiende minuut zorgen we voor paniek in hun doelgebied. De corner van Jop stuitert via onderkant lat maar net voor de doellijn.
In de navolgende minuten controleren wij het spel en zoeken naar een opening in de verdediging van JVC. Bij een aanval in de zevenentwintigste minuut laat Jop zich tactisch vallen. Zijn verkregen vrije trap gaat jammer genoeg net over het doel. De frustratie bij de ploeg uit Cuijk neemt verder toe. Twee minuten later laten zij zich verleiden door een overtreding te maken op Mert. Jop neemt wederom de vrije trap en ditmaal met succes. De gelijkmaker! 3-3.
Een laatste aanval met schot op doel wordt net langs getikt door de Cuijkse keeper. In al zijn woede schopt hij de bal maar eens naar het naastgelegen veld om zo tijd te trekken en de kans op een overwinning voor Irene te voorkomen. Er wordt snel een nieuwe bal in het spel gebracht zodat wij de laatste corner kunnen nemen. Zou het dan toch gebeuren…? …Helaas niet.
De wedstrijd wordt hierna meteen afgefloten.

Deze spannende wedstrijd met een 3-3 eindstand wordt door de jongens gevierd als een overwinning. En terecht! Door een super inzet zijn we van een achterstand teruggekomen naar een gelijkspel.
Nu genieten van de winterstop, voor de liefhebbers nog een kersttoernooi, en de eerste zaterdag van februari staan we weer paraat voor de (inhaal)wedstrijd tegen SV Budel.

Prettige feestdagen!

Tussenstand Topscoorders Competitie: