Sportclub Irene JO12 – SV Budel JO12 (3-5)

Te laat op gang in bekerwedstrijd

Donderdag 8 september 2016

Vanavond geen training op de Bakenbos maar een thuiswedstrijd voor de beker. Onze gasten komen uit het Brabantse Budel te weten de JO12-1 van SV Budel. Deze ploeg zullen we ook nog tegen gaan komen in de reguliere competitie.

We moeten onverwachts nog even op zoek naar een scheidsrechter. Gelukkig vinden we deze in onze eigen teamgelederen en zelfs een gecertificeerde uit de “Deutsche Bundesliga” ;-), de vader van onze Mitch.
Voor aanvang worden door de teams de alom motiverende Yells geroepen en warempel allebei dezelfde. Eén zal er uiteindelijk toch aan het kortste eind trekken…

De wedstrijd gaat fel van start. Er wordt over en weer geduwd. In de derde minuut wordt Jop gevloerd en krijgt een vrije trap mee. Hij neemt deze zelf en scoort meteen de openingstreffer, 1-0.
Het spel wordt er in de navolgende minuten niet vriendelijker op, er wordt met name door Budel, opgehitst door hun eigen trainer, getrokken, geduwd, gescholden en gelapt. Er zijn voor beide teams geen echte kansen.
In de elfde minuut is het raak voor Budel, hun spits wordt niet aangepakt en heeft vrij spel om te scoren, 1-1.
Drie minuten later wederom hetzelfde scenario, alle kans voor Budel door het midden, Tijn heeft geen schijn van kans, 1-2.
Het initiatief komt met name vanuit de Brabantse hoek. Onze achterhoede heeft er de handen vol aan. In de drieëntwintigste minuut komen we net tien centimeter te kort… 1-3.
Vijf minuten later volgt de vierde treffer van Budel, weer door het midden recht op het Irene-doel af, 1-4.
We krijgen in de laatste minuut een kans vanuit een corner. Met alle man naar voren, maar het mag niet baten. …rust.

Dat er de nodige “instructies” zijn gegeven in de rust mag duidelijk zijn. We starten de tweede helft aanvallender. In de eerste minuut een harde knal van Mika vanuit het middenveld die maar net langs het Budelse doel gaat. Minuut twee; Nuri maakt zich los van zijn verdediger maar wordt in zijn aanval alsnog onderuit gehaald, de snelle vrije trap mist het doel. Zo volgen er snel achtereenvolgend nog een aantal kansen voor de Tri-Colores. In de negende minuut een pass van Achraf op Kay, laatste scoort, de verdiende treffer, 2-4.

We blijven op dreef, in de dertiende minuut een kans voor Nuri, net langs…
Na een kwartier is het jammer genoeg weer raak voor Budel. Uit een lange rush op links over het gehele veld een schot op het Irene-doel. Tijn duwt de bal maar net over de achterlijn… De corner wordt snel genomen en… goal… 2-5.
We trappen snel af. Achraf draaft met de bal naar voren en speelt de bal bij Mitch in de voeten, Zijn bal wordt door de Budelse keeper op het poeder van de doellijn neergehaald.
Er staat duidelijk een ander Irene als in de eerste helft op het veld. We leggen de druk van het verdedigen meer op Budel en lossen alles goed voetballend op. Er volgen nog een aantal kansen uit corners maar het lukt ons niet deze om te zetten in doelpunten.
In de dertigste minuut wordt Mert in zijn aanval gelapt. We krijgen een vrije trap op een kansrijke afstand van het Budelse doel. Jop neemt de bal goed op de slof en scoort, 3-5.
Een minuutje later heeft hij weer een kans. Hij poeiert de bal op het doel af…. zou het? Helaas net langs… Fluitsignaal einde wedstrijd.

Jammer van de misplaatste eerste helft. We zijn in de tweede helft goed teruggekomen. Deze bekerwedstrijd heeft Budel gewonnen maar we hoeven hun in de competitie zeker niet te vrezen. We nemen revanche!

Share this