Sportclub Irene JO12-1 – Wittenhorst JO12-1 (2-7)

Gepiepeld…?

Zaterdag 3 september 2016

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van Sportclub Irene JO12-1 seizoen 2016/17. Op eigen terrein ontvangen we het JO12-1 team van Wittenhorst. Dat dit een geduchte tegenstander is hebben we reeds ondervonden in een eerder gespeelde oefenwedstrijd enkele maanden geleden.
We missen deze wedstrijd nog Mert, Mika en Alexis en hebben daarom twee gastspelers uit de E1, Noah en Mike.

Na het handjes schudden en onze strijdyell gaan we van start. Er zijn meteen een aantal aardige kansjes van Nuri op Jop en een solo van Achraf, beiden gaan helaas langs. In de vierde minuut is het wel raak; Een gerichte voorzet van Nuri op Achraf, laatste weet op snelheid vrij voor het Wittenhorster-doel te komen en scoort de openingstreffer, 1-0! De ploeg uit Horst is ietwat verrast door deze snelle achterstand en laat dit blijken in het spel, er wordt meer geduwd en getrokken aan elkaar. Het spel wordt in de zesde minuut door de scheidsrechter stilgelegd vanwege een botsing tussen Kay en de keeper van Wittenhorst, laatste moet er even van bijkomen.
Vanuit de spelhervatting wordt er door Wittenhorst druk gezet op onze verdediging. We hebben net te weinig bij te zetten en kunnen de gelijkmaker in de achtste minuut niet voorkomen, 1-1.
In minuut dertien is het weer de beurt van de Tri-colores; Kay worstelt zich door de verdediging van Wittenhorst heen en weet Achraf rechts voor het doel te bereiken die zijn tweede treffer kan noteren, 2-1. En we mogen juichen, dat is niet erg!
Na deze tweede Irene treffer gooit Wittenhorst het veld achterin dicht. We komen er nauwelijks nog doorheen. De kansen van Wittenhorst belanden gelukkig ook niet in het net. Richting einde eerste helft zijn Achraf en Gino voorin druk bezig om een gaatje te vinden in de Horster verdediging. Pas in de zevenentwintigste minuut hebben we weer een echte kans voor Achraf op Nuri maar deze wordt helaas niet verzilverd. Een laatste schot van Wittenhorst gaat in de negenentwintigste minuut net voor Tijn langs het doel. We mogen niet ontevreden met de eerste helft… Teatime!

Nuri, Kay en Robin nemen voor aanvang tweede helft plaats op de bank en Noah, Mitch en Mike hun intrede op het veld. Het is na het fluitsignaal meteen te merken dat het initiatief van Wittenhorst afkomt. Ze zetten aanvallend meer druk dan in de eerste helft. In de vijfde minuut krijgen zij hun eerste corner die behendig door Tijn uit de lucht wordt geplukt. Een minuutje later geven we echter teveel ruimte en wordt de niet te houden gelijkmaker gescoord, 2-2.
We laten ons hierdoor niet uit het veld slaan maar komen er aanvallend momenteel ook niet doorheen. Wittenhorst daarentegen speelt goed positiespel,wat in de eerste helft nagenoeg niet te zien was bij hun, en scoren in dertiende minuut hun derde doelpunt, 2-3.
De uit de klei getrokken spits van Wittenhorst, in de eerste helft nog als verdediger in het veld, weet onze verdedigers met regelmaat op het verkeerde been te zetten. In de vijftiende minuut heeft hij een vrij schot op het Irene-doel, 2-4. Nog geen minuut later is het alweer raak, met een mooie inswinger belandt de bal in het net… 2-5.
Door de snel oplopende achterstand worden enkele onnodige overtredingen gemaakt. Uit een verkregen vrije trap scoort Wittenhorst in de negentiende minuut treffer nummer zes, 2-6.
Het spel wordt richting eindsignaal gedomineerd door Wittenhorst, welke met een laatste treffer in de vijfentwintigste minuut de eindstand op 2-7 brengt.

Ondanks deze uitslag hebben we met z’n allen hard gewerkt en een inzet om te winnen getoond, Super.
De tegenstander bleek echter toch een maatje te groot in de tweede helft. Het leek er bijna op dat ze zich in de eerste helft ingehouden hebben… toeval of bewust gepiepeld?

Share this