Sportclub Irene JO12-1 – UDI’19/Beter Bed JO12-1 (0-7)

Tri-Colores vs. Tri-Colores

Zaterdag 17 september 2016

Na het maken van de teamfoto’s staat er vandaag op het programma de wedstrijd tegen de O12 van UDI’19/Beter Bed. Een gevreesde tegenstander daar de vorige O12 lichtingen van deze club uit Uden eindigden in de top 3 van de competitie. We weten dus min of meer wat ons te wachten staat.

De Irene-supporters die wat later gearriveerd zijn kijken even verbaasd naar het team op het veld; hebben we nieuwe spelers? Nee hoor, we spelen vandaag in het Oranje. De gasten uit Uden hebben namelijk vrijwel hetzelfde tenue en clubkleuren.

Na het fluitsignaal hebben we meteen de handen vol aan het aanvallend offensief van UDI. Vooral de numero 13 is er een om in de gaten te houden. Dat merken we in de vierde minuut. Als een duveltje uit het doosje staat hij vrij voor ons doel en scoort, 0-1.

Vijf minuten later weet hij onze verdediging wederom te omzeilen, wij staan te veraf om hem aan te pakken, met een flinke knaller scoort hij de 0-2.

Pas na een kwartier hebben wij onze eerste kans. Een vrije trap van Jop bereikt Nuri rechtsvoor, Nuri paast de bal hoog voor op Mitch, laatste kopt… helaas langs.

De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van Irene. Het is op dit moment gewoon wachten op de volgende tegentreffer. Die volgt in minuut achttien, 0-3.

Ondanks de achterstand lijken we wat meer in de wedstrijd te komen. De ploeg uit Uden heeft er duidelijk moeite mee op dit moment. Een fout van hun wordt meteen benut door Kay in de eenentwintigste minuut. Zijn harde schot op doel gaat maar net langs.

Een minuutje later breekt Kay weer door maar wordt neergehaald. De vrije trap wordt door Jop genomen richting doel maar beland in de handen van de Udense keeper. Deze speelt de bal snel naar een van de UDI-spelers die er in een rush met de bal vandoor gaat. Deze aanval wordt echter goed uitverdedigd door Jorn. We nemen het initiatief tot aanvallen vlug over, Nuri tikt door op Mert die een vrij schot op doel heeft, de lat zit echter net iets te laag… over.

Na enkele doelpogingen van UDI trotseert te hebben letten we in de zesentwintigste minuut even niet op. Het lange afstandsschot is onmogelijk te hebben voor Tijn, 0-4.

In de laatste minuut van de eerste helft is er een opstandje. Een onderling duel tussen Kay en een van de UDI spelers levert een gele kaart op voor Kay. De getroffen Udense speler kan het niet nalaten om ook nog even persoonlijk verhaal te halen en tikt na. Ook voor hem een gele prent.

Snel afkoelen in de kleedkamers.

De tweede helft wordt aan beide zijden gestart met tien spelers. De gele-kaartbezitters mogen nog een minuut of acht in de dug-out hun straf uitzitten. Het is zaak om UDI het scoren zo moeilijk als mogelijk te maken in deze helft. Dit wil nog niet meteen lukken; Een corner voor UDI in de derde minuut wordt in een rebound alsnog omgezet in een doelpunt, 0-5.

In de twaalfde minuut een rush van Achraf, hij schiet vanuit rechts richting linkerhoek, dit gaat hem worden… het zit niet mee, de bal raakt net de linkerpaal.

In de zestiende minuut wordt Jorn er in een verdedigende actie behoorlijk onderuit gehaald. zelfs zodanig dat hij gewisseld dient te worden. Er volgt een terechte gele kaart voor de UDI speler.

Twee minuten later zijn we iets te galant voor de aanvallende UDI-dame en laten haar teveel ruimte… 0-6.

Een kansrijke goede vrije trap van Mika in de twee├źntwintigste minuut vindt jammer genoeg geen vervolg. Te laat geschakeld door de mannen voorin. UDI doet het ons nog een keer voor in minuut vijfentwintig, 0-7.

In de laatste minuten van deze wedstrijd zijn de kansen voor Irene. Het lukt ons echter niet deze te verzilveren. Een schot van Kay mist doel alsook een schot van Mitch. De laatste corner voor Irene brengt helaas ook geen treffer mee. Het blijft bij zeven tegentreffers.

De vrees voor een uitslag met dubbele cijfers blijkt achteraf onterecht. We hebben ondanks deze nederlaag van tijd tot tijd goed voetbal laten zien. Tegen enkele individuele talentjes waren we echter niet opgewassen.