Sportclub Irene JO12-1 – SV Venray JO12-1 (1-2)

Prima spel niet beloond

Zaterdag 5 november 2016

De thuiswedstrijd van vandaag belooft op voorhand een spannende te worden. We spelen tegen de O12 van SV Venray. In het algemeen staat een ploeg als Venray in het bovenste rijtje van de competitie, nu plaats vier. Een eerdere oefenwedstrijd dit jaar hebben we met 8-0 van dit elftal verloren. Laten we eens zien of we sindsdien gegroeid zijn en ons kunnen revancheren.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd gaan in ieder geval gelijk op. We spelen sterk op rechts maar het levert nog geen doorbraak of een echte kans voor ons op. De beste kansen na een kwartier spelen zijn voor Venray. Tijn moet regelmatig met alle verdedigers vol aan de bak om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig gaan de meeste ballen langs, over en naast.
In minuut zestien onze eerste corner. Te kort en slecht genomen om gevaarlijk te zijn. Drie minuten later viert Venray bijna de openingstreffer, bijna, want de bal wordt maar net langs gekopt.
We winnen regelmatig duels om de bal maar het lukt ons daarna niet om door te pakken.
In de drieëntwintigste minuut lijkt het toch ons moment te worden. Een lange bal van Bjørn op Gino wordt doorgepasst in de voeten van Nuri, vrij voor het Venrayse doel en geen verdediger in de buurt, hij heeft alle tijd om het af te maken. Normaliter trefzeker maar dit schot gaat net links langs… Jammer niks meer aan te doen… Hij neemt het zichzelf zichtbaar kwalijk.
Enkele minuten later gebeurd min of meer hetzelfde aan onze kant van het veld maar tot scoren komt het ook voor Venray niet. Zo blijft deze eerste helft spannend tot de laatste minuut.

Dat het snel kan veranderen blijkt binnen vijf minuten in de tweede helft. We staan te ver achter de man te verdedigen en worden gefopt door de Venrayse spits. Een makkelijke goal in de derde minuut voor Venray, 0-1. Twee minuten later happen we weer en grijpen te laat in… 0-2.
Iets teleurgesteld na deze snelle tegentreffers gaan we verder maar zeker niet wanhopig. Luuk en Robin houden het aan de zijkanten goed dicht zodat er vanuit de flanken weinig eer te behalen valt voor Venray. Daar waar onze voorzetten soms ietwat ongecontroleerd zijn speelt de ploeg uit Venray over de gehele linie wel een wat strakker spel met betere combinaties. Tot de twintigste minuut van deze helft brengt het ze echter niet veel verder. In de resterende tien minuten wordt het slotoffensief door Venray ingezet. Ze hebben vier goede kansen om op ons doel te schieten. Tijn weet deze er echter goed op de lijn uit te houden. In de laatste seconden van de wedstrijd redden we onze eer door alsnog een mooi doelpunt te scoren. Bjørn zet de bal voor op Nuri die deze doortikt naar Kay. Laatste schopt de bal er hard in, 1-2. Het fluitsignaal einde-match volgt meteen.

Het valt op dat we tegen de teams uit de top van onze klasse beter voetbal spelen. We winnen weliswaar niet maar worden zeker niet weggespeeld. Het zijn aangename wedstrijden om naar te kijken en het komt de motivatie en het spel zeker ten goede.