Sportclub Irene JO12-1 – SV Deurne JO12-1 (3-2)

Drie dik verdiende punten in de tweede helft voor Sportclub Irene O12

Zaterdag 1 oktober 2016

Op deze eerste echte herfstachtige zaterdagochtend van dit jaar ontvangen we het O12 team van SV Deurne op de Bakenbos. Een tegenstander die als gelijkwaardig gezien kan worden. Het verloop van deze wedstrijd is dus alles behalve te voorspellen.

We missen vandaag Luuk (afwezig) en Mert. Laatste is wel aanwezig om zijn teamgenootjes aan te moedigen maar is nog herstellende van de blessure welke hij opgelopen heeft in onze wedstrijd tegen DAW Schaijk vorige week.

Eén minuut na het fluitsignaal worden we meteen grondig wakker geschud. We zijn verdedigend niet alert en Tijn staat te ver voor zijn doel. De eerste kans van Deurne wordt met een sierlijke boog over hem heen in het doel gewerkt, 0-1.

Deurne viert deze snelle treffer triomfantelijk. Het is zaak dat we ons hierdoor niet laten beïnvloeden. De kansen in het eerste gedeelte van deze wedstrijd zijn met name voor het blauw/wit uit Deurne. We houden ze weliswaar op afstand maar zijn verder niet fel genoeg. In de elfde minuut een noodzakelijk verdedigende overtreding van Jorn. De vrije trap voor Deurne wordt door Teun net voor het Irene-doel weggekopt. Een minuut later weer een doelkans voor Deurne; de genomen vrije trap vliegt hard richting linkerhoek van ons doel. Tijn pikt hem goed uit de lucht.

In de dertiende minuut een kans voor ons. Een slecht teruggespeelde bal op de Deurnese keeper wordt door Mitch onderschept, hij schiet deze richting Kay. Geen treffer maar wel tot twee keer toe een corner. De navolgende tien minuten gaat het spel wat lauw gelijk op zonder echte kansen voor beide zijden. Een schot van Deurne op het Irene-doel in de drieëntwintigste minuut zet de boel weer op scherp. We gaan er vlug met de veroverde bal vandoor. Jop passt de bal op Mitch, zijn schot wordt echter door de keeper langs getikt. Laatste is het niet eens met de veroorzaakte corner en uit zijn ongenoegen door de bal eens flink weg te knallen.

De volgende aanval is weer voor Deurne. Keeper en verdedigers lopen elkaar in de weg en communiceren niet. Deurne maakt van deze situatie gebruik en scoort in de zevenentwintigste minuut hun tweede treffer, 0-2. Een slordige fout in deze laatste fase van de eerste helft…

De tweede helft wordt er tactisch ingezet op snel aanvallend spel. We dienen Deurne vlug te overrompelen en hun spel te breken. Deze zet ziet er veelbelovend uit. In de vierde minuut wordt de Deurnese keeper helemaal dolgedraaid door Nuri. Tot drie keer toe verhinderd hij dat Nuri kan scoren. De aandacht blijft op hem gevestigd waardoor Kay uit dit gevecht uiteindelijk de bal in het net kan schieten. 1-2!

Drie minuten later kan Nuri zelf de tweede Irene treffer noteren. In allerijl botst de Deurnese keeper op een van hun verdedigers. Nuri profiteert hiervan, 2-2! De wedstrijd ligt weer helemaal open.

In minuut negen volgt bijna de volgende treffer van Nuri, helaas net langs…

We gaan rap verder. Er volgt alweer een voorzet van Achraf op Nuri, een goede kans, jammer genoeg over het doel gekopt… De frustratie bij Deurne neemt met de minuut toe. Hier maken we goed gebruik van. De verkregen corner in de elfde minuut wordt er gericht door Jop ingewerkt, 3-2!

De spanning loopt hoog op voor zowel spelers als toeschouwers. Deze voorsprong moet behouden blijven. Het spel wordt grimmiger. Er wordt meer getrokken en geduwd. Achraf wordt tot twee keer toe in een van zijn rushes neergehaald. In de achtentwintigste minuut een voorzet van Bjørn op Achraf. Laatste komt vrij voor het Deurnese doel, Schiet, draait zich in alle overtuiging al juichend om… helaas iets te snel, paal… 😉

Bij de laatste aanval van Deurne houden de Irene-supporters en coaches de adem in. Kunnen we deze aanval pareren? Jazeker! Eindsignaal, de eerste overwinning van deze O12 is een feit.

Een tweede helft om met het hele team samen trots op te zijn. Volhouden zo!

Share this