Sportclub Irene JO12-1 – HVCH Heesch JO12-1 (2-1)

Magere overwinning

Zaterdag 15 oktober

Op deze miezerige zaterdagmorgen ontvangen we vandaag de O12 van HVCH uit het Brabantse Heesch op de Bakenbos. Wederom een gelijkwaardige tegenstander uit het rechterrijtje van onze competitie. Vorige week hebben we geleerd dat we een dergelijk team echter niet moeten onderschatten. Volle inzet is gewenst. We starten met onze yell; Wat gaan we doen? Winnen!

Het zit in de eerste vijf minuten van de wedstrijd nog niet echt mee. We hebben moeite om een aanval op te zetten en er wordt met name gevoetbald op onze helft. In de zesde minuut wordt een mogelijke eerste tegentreffer vanuit een corner ternauwernood weggekopt door Nuri.
Een minuutje later spelen we de bal goed over en stormen richting HVCH-doel. Hun verdediging weet de bal te overmeesteren maar speelt deze te zacht terug naar hun keepster. Nuri weet van deze situatie te profiteren, pikt de bal in en scoort, 1-0. De kop is er af en het lijkt er op dat we na dit doelpunt beter in de wedstrijd komen. In de tiende minuut een snelle rush van Bjørn op rechts, hij zet de bal hoog voor op Mert die hieruit de tweede Irene-treffer hard in het doel trapt, 2-0.
De ploeg uit Heesch begint zich zorgen te maken en zet na deze tweede tegentreffer vol in op de aanval. We komen tot twee keer toe goed weg maar in de zestiende minuut is het ook voor hun raak, 2-1.
In de drieëntwintigste minuut kunnen we de marge voor de rust op veilig stellen maar profiteren we tot drie keer toe niet van de gegeven vrije ruimte.

De tweede helft begint wat rommelig maar speelt zich ditmaal voor het merendeel af op HVCH grondgebied. In de derde minuut een kans voor Achraf. Hij loopt zich vrij maar wijkt teveel naar rechts waardoor zijn trap in het zijnet belandt. Vier minuten later legt Achraf de bal voor op Kay maar zijn schot komt rechtstreeks in de handen van de keepster. Er volgen nog een aantal kansen maar er wordt geen tijd genomen om deze gericht af te maken. Zo kabbelt deze helft verder door.
HVCH is eigenlijk al helemaal niet meer in zicht voor ons doelgebied.
Pas in de vierentwintigste minuut zorgt een Irene-aanval weer voor wat opleving in de wedstrijd. Kay breekt door de Heesche verdediging heen maar wordt gelapt. De verkregen vrije trap kan vanaf een gunstige plek genomen worden. Helaas niet met het gewenste resultaat.
Het klokje tikt rustig verder naar de dertig minuten zonder dat het nog spannend wordt.

Niet een van de mooiste wedstrijden maar wel een met het gewenste resultaat. Drie punten. Met deze uitslag staan we nu op gelijke hoogte met HVCH.

De overwinning wordt door de jongens gevierd met een gezamenlijke buikschuif over het natte gras. Bedankt namens de dienstdoende wasjuffrouw van deze week 😉

Volgende week geen competitie maar wel een bekerwedstrijd tegen Herten. Hier hebben we nog wat goed te maken.