S.V. Brandevoort JO12-1 – Sportclub Irene JO12-1 (0-0)

Doelpuntloos gelijkspel

Zaterdag 29 oktober 2016

Op deze zonnige zaterdagmorgen zijn we te gast in de hippe Helmondse wijk Brandevoort met dito sportkantine inclusief luxe broodjes en heerlijke koffie voor de Irene-supporters. Op het programma staat de competitiewedstrijd tegen de O12 van S.V. Brandevoort. Van dit team hebben we in een eerdere oefenwedstrijd op de Bakenbos dik verloren met 8-3. Nu het om harde punten gaat is het zaak dit niet weer te laten gebeuren.
Het duurt even voordat we van start kunnen gaan omdat de thuisploeg niet over een scheidsrechter beschikt. De trainer van Brandevoort besluit om alsnog zelf maar te gaan fluiten. Laten we hopen op een faire scheids. Met gediplomeerde thuisfluiters hebben we het na de twee wedstrijden in Herten wel even gehad.

Zesendertig seconden na het fluitsignaal ontsnappen we ternauwernood aan een snelle eerste tegentreffer. Het schot van Brandevoort gaat maar net over het doel.
Drie minuten later mogen wij het proberen. Mert passt de bal op Achraf die er snel mee vandoor gaat maar vandaag net het beetje techniek mist om deze kans te verzilveren, naast.
Brandevoort neemt meteen weer initiatief en raast op het Irene-doel af. Ze kunnen vrij trappen, gelukkig links langs. Tijn trapt daarop de bal ongericht uit waardoor deze bij de thuisploeg terecht komt. De bal wordt meteen teruggekaatst… ditmaal op de paal.
Zo komen we gedurende het eerste kwartier van deze helft nog een aantal keren goed weg. Een penalty uit een te hard verdedigende actie word niet gegeven, een bijna eigen goal net voorkomen en een volgend Brandevoort schot belandt op de lat.
Als Irene de bal heeft wordt deze te wild overgespeeld. We nemen de rust niet om te kijken waar de ruimte ligt en lopen ons vast. De kansen die er zijn via Achraf over de rechterflank belanden in het zijnet. De club uit Helmond speelt weliswaar makkelijker over maar het lukt hun niet om hieruit meer resultaat te halen.
In de twintigste minuut raakt Mert geblesseerd aan zijn pols en moet vroegtijdig het veld verlaten. Gino komt er in en neemt zijn plek over. De laatste tien minuten spelen we iets meer op de helft van Brandevoort maar het blijft bij een enkele kans van Kay om op het doel te schieten.
De tweede helft zullen we meer vechtlust moeten tonen willen we deze wedstrijd winnen.

De tweede helft staan we wat fysieker in het veld. We winnen meer duels en spelen gerichter over. In de achtste minuut een goede pass van Jorn op Nuri… helaas net langs.
Er volgen nog enkele kansjes voor de Tri-colores maar niet met het gewenste resultaat. Er zit wel duidelijk meer pit in deze helft. Verdedigend staan we ook meer ons mannetje.
Pas in de eenentwintigste minuut heeft Brandevoort weer een echte kans; Tijn valt bij het uitkomen en kan nog maar net de bal langs zijn doel tikken. We komen wederom goed weg.
In de laatste minuut van de wedstrijd lijkt het erop dat Irene toch drie punten mee gaat nemen uit Helmond. Achraf heeft alle ruimte om met de bal voor het doelgebied van Brandevoort te komen. Als hij de bal voorzet kan Nuri of Kay het afmaken. Hij kiest ervoor om het zelf te proberen. Vanuit zijn hoek is dit echter onmogelijk en de bal vliegt in het zijnet. Jammer. Fluitsignaal einde wedstrijd.

In de eerste helft mochten we het kleine engeltje op onze lat meerdere malen bedanken. De vechtlust in de tweede helft maakte de wedstrijd spannender maar de punten zijn uiteindelijk verdeeld onder de thuisploeg en Irene.