RKSV DAW Schaijk JO12-1 – Sportclub Irene JO12-1 (5-1)

“Mean Machine” duel verloren

Zaterdag 24 september

Verblijd met “Joe Piler” petjes vertrekken we vandaag vroeg richting het Brabantse Schaijk. Na de nodige molens en tractoren achter ons gelaten te hebben arriveren we bij het oranje complex van RKSV DAW Schaijk. Hier worden we ontvangen door de O12 van DAW. Het beloofd weer een pittige wedstrijd te worden tegen deze nummer 2 uit de competitie.

We ogen bij aanvang van de wedstrijd nog niet helemaal wakker. Er wordt “slapjes” overgespeeld en we maken het onszelf daardoor moeilijk. De bal wordt snel ingepikt door het oranje team van DAW en in de vierde minuut wordt uit een goed opgezette aanval de 1-0 door hun gescoord. Twee minuten later is het bijna alweer raak. We houden verdedigend teveel in en Tijn kan de bal maar net langs zijn doel tikken.
In de tiende minuut de eerste kans voor de Tri-Colores, en wat voor een, Jop passt de bal op Achraf die op volle snelheid twee verdedigers achter zich laat,de keeper passeert en scoort, 1-1!
We moeten goed bij de les blijven want een minuutje later heeft DAW hun corner al genomen die gelukkig net over wordt gekopt. Drie minuten later focussen we ons met vijf man op de bal in plaats van op de geheel vrij staande Schaijkse spits. Deze heeft een vrij schot… op de paal…
De volgende oranje aanval komt te gemakkelijk op gang. Robin verdedigd goed uit en kan de bal veilig stellen. Nu is het onze beurt om druk te zetten voor het DAW doel. De kans van Jop gaat helaas langs. In de twintigste minuut kost een slordig terugspeelballetje ons een tweede tegentreffer. DAW had deze fout snel opgemerkt en pakte de bal listig af, 2-1.
De onderlinge duels worden gedurende het einde van de eerste helft wat feller en worden met name beslecht in het voordeel van DAW. In de drieëntwintigste minuut moet Bjørn het veld verlaten met een licht gekneusde bloedende hand. Jorn neemt het van hem over.
Er heerst paniek voor het Irene-doel. Meerdere schoten op doel worden door Tijn gered. In minuut zevenentwintig wordt Jorn hardhandig van de bal gelopen, waarvoor vreemd genoeg niet gefloten wordt. Er wordt wel uit gescoord, 3-1…
Geïrriteerd spelen we de eerste helft uit. Snel rust en een plan van aanpak maken voor de volgende helft.

In de tweede helft moeten we weer meteen vol aan de bak. Robin, goed in de wedstrijd vandaag, heeft er zijn handen vol aan en zorgt ervoor dat zijn mannetje niet goed kan trappen in de vierde minuut… langs.
Even later wordt Mert in zijn aanval flink geraakt op zijn enkel en moet worden gewisseld. Een vette overtreding die een kaart verdiend zou hebben. Het voorval wordt weggelachen door enkele DAW spelertjes en we krijgen enkel een vrije trap mee. De irritatie neemt weer toe waardoor er foutjes worden gemaakt. In de twaalfde minuut een te zachte terugspeelbal op Tijn, de bal wordt onderschept door DAW en rolt eenvoudig in het Irene-doel, 4-1.
Twee minuten later worden de aanvallers van Schaijk niet aangepakt en kunnen ze prijsschieten, 5-1.
In de navolgende tien minuten hebben we met z’n allen de handen vol met verdedigen. Op zich met resultaat want er volgt geen nieuwe treffer meer. Kay heeft in de vierentwintigste minuut zelfs een goede kans maar deze beland in de handen van de keeper.
In de laatste minuut van de wedstrijd volgt er nog een uitbraak van DAW. Dit kan niet anders dan hun zesde doelpunt worden. Teun verhinderd dit nog net buiten het strafschopgebied met een “YouTube” waardige sliding op de man. Met een sierlijke boog wordt de DAW aanvaller gelanceerd. Een treffer wordt voorkomen maar de getrokken gele kaart voor hem is terecht. Bij de fikse overtredingen die door DAW gemaakt zijn is deze kaart trouwens stevig in de borstzak van de scheids blijven zitten…

Eindstand 5-1 tegen een mentaal en fysiek sterker team, twee blundertjes die voorkomen hadden kunnen worden en waar we op moeten gaan letten. We zijn echter ook deze keer niet weggespeeld en blijven progressie maken.

Share this