Boukoul 3 – Sportclub Irene 8 (0-4)

Eerste punten voor Irene 8 in dé degradatiekraker! V.V. Boekoel 3 – Irene 8

Zondag 30 oktober,Boukoul

Doelpunten:
20′ J. Baten
32′ J. Baten
65′ J. Baten
85′ T. Le

Terwijl de herfst zijn prachtige kleuren laat zien op deze prachtig zonnige zondagmorgen, verschijnen de Tegelse – rood, wit, blauwe –tricolore in het pittoreske Boukoul. Voor vele waarschijnlijk de eerste ontmoeting met dit boerse dorp. Het sportpark – met drie voetbalvelden en antieke kantine – gelokaliseerd aan de Hoenderberg, het werd omgeven door weiden, bos en een hondentrainingsclub. Hier stond om 11 uur toch wel een heel bijzondere wedstrijd op het programma: Boekoel 3 – Irene 8. De kraker in de 6e klasse, want beide teams hadden nog niet gewonnen en stonden beide dus respectievelijk 11 en 12 met nul punten.Het enige dat de beide teams onderscheidde was het doelsaldo. Waar Boekoel maar liefst 3 doelpunten had weten te scoren – en 30 tegengoals incasseerde – voor aanvang van het duel, wist Irene al 7 keer het netje te vinden en bleek het te beschikken over een zeer solide verdediging met 22 tegendoelpunten. Een mooi affiche dus voor een veelbelovende wedstrijd. Ook het meegereisde publiek was zeer enthousiast. Naar verluid heeft een van de supporters zelf zijn ontbijt overgeslagen om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn: “Jus d’orange en een chocolate-chip cookie, meer heb ik niet gehad. Dat ontbijt kan me vandaag gestolen worden, die 3 punten voor Irene zijn het belangrijkst”, zo luidde zijn commentaar.

Stipt om 11:04:36 kon de wedstrijd beginnen. Voor wie de aftrap was, is de commentator ontgaan. Veel supporters arriveerde namelijk later op het sportpark i.v.m. verhoogde veiligheidsmaatregelen en daardoor wachtrijen bij de poort. Op weg naar onze zitplaatsen achter de dug-out werden we gerustgesteld door debuterend keeper T. Kessels – die de geblesseerde L. Fortier verving – dat het nog 0 ‑ 0 stond. Gearriveerd op onze – met heater verwarmde plekken – bleek al snel dat Irene de overhand had. Met een doordachte 4-4-2 formatie hebben trainer A. Theologidis en assistent K. Dols geprobeerd het tactisch sterke Boekoel te verrassen. Wetend dat de grote zwakte van de tegenstander vooral voorin, achterin en op het middenveld lag, hebben de succestrainers geprobeerd dit te balanceren met de juiste spelers op de goede plek te zetten. Dit bleek ook uit het veldspel, waarin Irene duidelijk het voortouw nam. Dit leidde ook tot een aantal kansen in de beginfase, maar goals bleven uit. Boekoel moest het zondag vooral hebben van de lange bal, maar de solide verdediging – met snelle backs en sterke centrale verdedigers, gaven amper iets weg. Uiteindelijk werd het harde werk van Irene beloond in de 20e minuut. Het was J. Baten die het netje op het hoofdveld in Boekoel deed bollen naar een mooie voorzet van L.Gubbels. Door het gebroken moraal wist Boekoel niet meer waar ze het moesten zoeken.Toch bleef het spannend, want je zult altijd zien dat de bal één keer goed valt voor de tegenstander en je met een gelijkspel de rust ingaat. Niets was minderwaar, want in de 32e minuut maakte de geroutineerde spits zijn tweede van de morgen. Het was weer J. Baten die de keeper op het verkeerde been zette en de bal vanaf de 16meter feilloos over de keeper in de lange hoek binnenschoot: 0-2.

Toen was het tijd voor thee, de sfeer bij Irene was ontspannen – in de kantine in ieder geval. Hoewel de Boekoelse hooligans en tevens plaatselijke dartvereniging het de Irene aanhang niet makkelijk maken om iets te bestellen aan de bar, bleef het bij kleine opstootjes. Na de keel te hebben gesmeerd, bevonden de iets wat uitgehongerde supporters zich terug naar hun plekken om het voetbalschouwspel van de tweede helft te bekijken. Boekoel probeerde wat, maar tot echte grote kansen leidde het niet in de beginfase van de tweede helft. Toch was het Irene dat verder uitliep in de 65e minuut. Het was,ja alweer, J. Baten die zich vandaag Hattrick-Hero van Irene 8 mocht noemen. Na een goed uitgespeelde kans werkt Baten de bal weer achter de Boekoel goalie.Met zijn 3e was de wedstrijd nu wel beslist dacht men. Toch hield de thuisclub stug stand en creëerde het zelfs steeds meer ruimte in de Irene verdediging.Dat ze geen doelpunt wisten te maken, was voor een groot deel te danken aan de ‘handige’keeper Kessels, die met zijn – tot daaraan toe – clean-sheet en een aantal goede reddingen ook een beroep deed om man of the match worden. Uiteindelijk bleek het collectief er met de wedstrijdbal vandoor te gaan. Door een aantal goede ingrepen van de technische staf en het sterk optreden van het hele team (+grensrechter J.Offermans), hield Irene stand. In de slotfase wist T. Le er zelfs nog 0-4 van te maken na een mooi uitgespeelde counter en zo de eindstand te bepalen. Hij schoot in de rebound het schot van I.Schraven binnen.

De 90 minuten zaten erop en men kon met een gerust hart terugkeren naar Tegelen. Na deze zeer waardevolle overwinning staat Irene 8 op drie punten. Hiermee vind het de aansluiting terug met het kwakkelende Baarlo 7 en RKSVN 4 met beide vier punten. Bent u ook benieuwd of het Irene 8 lukt om deze lijn door te trekken en uit de degradatie zone te ontsnappen? Kom dan volgende week kijken naar de triller tegen Kessel 6. Als Irene ook deze lastige uitwedstrijd weet te winnen komt het op nog maar 3 punten van de #6 Kessel. Men kan dus stellen dat het volgende week om een 6 punten wedstrijd gaat in Kessel. Voor de meereizende supporters zal er vanuit Tegelen om 10.30 een bus vertrekken.

Door uw voetBal Reporter,