• Sparta ’18 MO 17-1 - Sportclub Irene MO 17-1 ( 1-1 )

Zaterdag 12 september 2020

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Sparta ’18 op het programma. Een tegenstander die niet altijd gemakkelijk was en wilden we een ronde verder komen dan moesten we minimaal gelijk spelen. Het zou vandaag zeker niet gemakkelijk worden gezien de vele blessures waar we mee te maken hebben en dan met name in verdedigend opzicht.

Voordat de aftrap werd genomen, werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van een overleden bestuurslid.

Zoals eerder benoemd zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden en dat was van begin af aan al duidelijk merkbaar. Druk werd van beide kanten uitgeoefend en Sparta ’18 was toch de iets betere ploeg. Het spel was zuiverder en we moesten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat we op achterstand zouden komen. Het gevoel van onzekerheid onzerzijds leidde ertoe dat passes niet goed aankwamen en ballen blindelings werden weggetrapt; dit was zeker geen spel zoals we dit van het team gewend zijn. Tot overmaat van ramp werden we al na 10 minuten op achterstand gezet. We pepten mekaar op maar op de een of andere manier wilde het niet lukken om een eenheid te vormen. 5 minuten nadat we op achterstand werden gezet was het Yasemin die met een afstandsschot de stand gelijk trok. Een inschattingsfout van de keepster zorgde ervoor dat de bal over haar heen stuiterde. Het vervolg van de 1e helft bleef kwakkelend en reikhalzend werd uitgekeken naar de rust.
    Na de rust leek het iets beter te gaan; Al na 2 minuten kreeg Diewertje een kans om Sportclub Irene op voorsprong te zetten maar helaas mocht dit niet zo zijn. Al met al wederom een helft met “ billeknijpen ” met de beste kansen voor Sportclub Irene waarbij zeker Lotte als matchwinnaar zou worden gekroond als ze enkele minuten voor tijd een riante doelpoging niet op de paal zag belanden.
    Al met al zijn we met dit resultaat toch geëindigd als 1e in de bekerpoule.

Volgende week bij aanvang van de competitie stuiten we op dezelfde tegenstander en hopen dat het dan beter gaat.
    Met sportieve groeten,
    L.M.T.