Regionale jeugdopleiding Sportclub Irene

Opleiden….de algemene missie van Sportclub Irene

Wist jij dat Sportclub Irene de enige amateurclub van Limburg is met een RJO-status? Met dit predicaat staat Irene zelfs op dezelfde hoogte als betaalde voetbalclubs zoals MVV en Fortuna Sittard. Klinkt goed, natuurlijk, maar waar staat RJO eigenlijk voor? Nou, die afkorting staat voor Regionale Jeugd Opleiding. De RJO-status is een kwaliteitskeurmerk. Als de KNVB een voetbalclub met die status beloont, houdt dit in dat de opleiding goed genoeg is om spelers klaar te stomen voor de top van het amateurvoetbal. Soms stromen ze zelfs door naar het betaalde voetbal. Een RJO-status krijg je niet zomaar. De kwaliteit van de jeugdopleiding wordt eerst uitgebreid bestudeerd door mensen die er verstand van hebben. Pas als aan alle criteria is voldaan, deelt de KNVB een dergelijk certificaat uit. Sportclub Irene staat er dus goed op!

Presteren en plezier

RJO-certificaat of niet, plezier staat vanzelfsprekend voorop. Want daar gaat het natuurlijk om, ook bij Sportclub Irene: lekker voetballen. Bij de ene speler liggen de ambities echter hoger dan bij de ander. Irene biedt mogelijkheden voor zowel de sportieve als de prestatieve speler.

De vrijwilligers, veelal “papatrainers” met hart voor de club, staan elk jaar weer te springen om iets te doen voor hun zoon of dochter of een ander team onder hun hoede te nemen. Voor de spelers die streven naar een hoger niveau beschikt Irene over gediplomeerde trainers. Bij elk eerste en tweede elftal van de Jeugd onder 7 tot en met de Jeugd onder 19 staat iemand met een KNVB-certificaat, “diploma” voor de groep. Zij focussen zich met name op de prestatieve ontwikkeling van het individu. Het doel: een stapje hoger. Want Sportclub Irene hoeft geen eindstation te zijn.

Bij Sportclub Irene wordt de aansluiting van sportief naar prestatief onder de loep genomen, de “Papa trainers” kunnen in hun rol heel goed functioneren waardoor hun “papa” gevoel een bepaalde geborgenheid met zich mee draagt. Op dat moment dat de “papa trainer” ook een stapje hoger op wil dan kunnen we deze ten alle tijden ondersteunen om door te groeien. Hoe beter onze trainers zijn opgeleid hoe meer Sportclub Irene kan zorgen voor een degelijke opleiding voor elk type voetballer.

Onze ogen zijn gericht op de onderbouw, van mini F tot Jeugd onder 12. Hierin willen we de komende jaren echt stappen gaan maken. Onze opleiding krijgt/heeft in het bijzonder in deze leeftijdsklassen de meeste waarde .Door de spelers op deze leeftijden beter te faciliteren en op te leiden/begeleiden, hebben we daar in de bovenbouw meer profijt van. Hier willen we dan ook steeds meer inhoud aan gaan geven en starten we in het seizoen 2018/2019 met een totaal nieuw project op de woensdagmiddag, zodat het renderen van onze “kampioenen” steeds beter gaat verlopen. Doel is op prestatief niveau het individu sneller door te laten ontwikkelen op voornamelijk op motorisch vlak zoals loop coördinatie, techniek en dergelijke.Op sportief gebied doen we dat vooral op sociaal maatschappelijk vlak, het meer bewegen van de jongens en meisjes, het meer buiten zijn.

Is je interesse gewekt dan meld je aan en kom voetballen bij Sportclub Irene.

Meer dan voetbal

De opleiding van Sportclub Irene gaat verder dan de bal aan de voet. De club staat midden in de maatschappij en wil daar ook graag een steentje aan bijdragen. Zo vieren we ‘vastelaovend’, Sinterklaas en organiseren we elk jaar een jeugdkamp. Daarnaast proberen we, waar nodig, extra aandacht te geven aan de persoon zélf. Iedereen is anders, dus iedereen krijgt op zijn eigen manier aandacht. Denk aan individuele gesprekken, thema-avonden en een stukje pedagogiek. Sportclub Irene is dus méér dan voetbal.

De Techische commisie en de Jeugdcommisie dragen als het ware het voetbalgedeelte van de club in zijn algemeen. De Technische commissie draagt hierin alle voetbal zaken waarbij de Jeugdcommissie een ondersteunende rol in biedt.