• Zaterdag 29 augustus 2020

Na een lange noodgedwongen “ voetbalstop “ i.v.m. de Coronacrisis konden we dan eindelijk weer aan de bak. Een nieuwe start in de MO 17-1 betekent ook weer nieuwe tegenstanders en ditmaal in ons eigen Limburg.
    Goed gezind en vol goede moed begonnen we 10 minuten later dan gepland aan de wedstrijd.
    Nadat het fluitsignaal werd gegeven werd meteen door iedereen stelling genomen en al na 3 minuten voetballen was het Mijke die een kansje kreeg na een goed instapmoment van Yasemin. Helaas stond de keepster op de juiste plaats en wist zij een vroege voorsprong te voorkomen. De resterende spelminuten gingen gepaard met ups en downs en zo was er na 40 minuten voetballen een ruststand van 0-0. Gezien de toch fysiek betere tegenstander waren we zeker tevreden met deze ruststand.
    Na genoten te hebben van een heerlijk kopje thee en de 1e helft nog eens mondeling te hebben besproken begonnen we aan de 2e helft. Door een inschattingsfout werden we al na 4 minuten met de neus op de feiten gedrukt en keken we tegen een achterstand aan. Fysiek gezien was ST MDOC de sterkere maar technisch gezien domineerden wij. Met nog een kwartier te voetballen werd, na een mooie redding van Joyce maar door de rebound, uiteindelijk de genadeklap door ST MDOC uitgedeeld en keken we aan tegen een achterstand van 2-0. Balen, en dat de eerste wedstrijd.
    Met de laatste krachtsinspanning die we nog in ons hadden probeerde we er nog het beste van te maken. 8 minuten voor tijd was het Sterre die de bal in het zij-net schoot en weer 3 minuten later was het Cloe die na een voorzet van Joni de bal in de handen van de keepster schoot. In de laatste minuut van de wedstijd was het Jolie die de verdedigers het nakijken gaf en de bal in de touwen werkte. 2-1. Wat kunnen we nog was de vraag en hoeveel tijd krijgen we nog, zeker nadat de overigens goed fluitende scheidsrechter, de 1e helft exact na 40 minuten, ondanks blessures, affloot. De aftrap werd genomen en massaal gingen we in de aanval. Met een 1-2tje tussen Mijke en Diewertje was het Diewertje die de keepster het nakijken gaf en hiermee ST MDOC de winst ontnam.
    Opluchting bij Sportclub Irene en grote teleurstelling bij ST MDOC maar mijn mening een terechte uitslag.
    Met sportieve groeten,
    L.M.T.