• Hoe trots mag je als Sportclub Irene zijn als één van jouw ex-leden deel mag nemen aan de Olympische Spelen?! Lynn Wilms, jarenlang deel uitmakend van de club, is één van de 292 atleten van TeamNL die de komende weken in Tokyo gaan strijden om de mooiste prijs die in de sportwereld te verdienen is, een Olympische gouden medaille.

We zullen Lynn, en uiteraard ook haar medespeelsters van het Nederlands Voetbalteam, de komende weken op de voet gaan volgen.

De Oranje Leeuwinnen zijn ingedeeld in poule F, met als tegenstanders China, het sterke Brazilië en Zambia.

Het laatste land was op woensdag 21 juli de eerste tegenstander. Het leek op voorhand een oneerlijke strijd tussen de nummer vier (Nederland) en 104 (Zambia) van de wereld. En dat bleek in de praktijk ook snel het geval te zijn, want in no time nam Nederland, waarbij Lynn overigens op de bank begon, een grote voorsprong, met als resultaat een 1-6 ruststand.

Nadat Vivianne Miedema net voor het uur haar vierde, en de zevende goal voor Oranje maakte, was het de beurt aan Lynn om haar debuut te maken op een groot toernooi. Ajacied Stefanie van der Gragt werd voor haar naar de kant gehaald. In het laatste half uur werd nog vijf keer gescoord, na negentig minuten stond de eindstand 3-10 op het bord.

Deze wedstrijd gaat te boeken in als de met afstand meest doelpuntrijke wedstrijd ooit op de Olympische Spelen.

Zaterdag 24 juli is Brazilië, dat de eerste wedstrijd met 0-5 won van China, de volgende tegenstander voor de Oranje Leeuwinnen.

Zambia
    Nali Hazel; Margret Belemu (87.Esther Mukwasa), Anita Mulenga (72.Agness Musase), Lushomo Mweemba, Esther Siamfuko, Ireen Lungu, Mary Wilombe, Avell Chitundu, Grace Chanda, Barbara Banda, Hellen Mubanga (73.Ochumba Lubandji)
    Nederland
    Sari van Veenendaal; Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt (61.Lynn Wilms), Aniek Nouwen (86.Kika van Es), Merel van Dongen, Danielle van de Donk (72.Victoria Pelova), Jackie Groenen, Jill Roord, Shanice van de Sanden (72.Renate Jansen), Vivianne Miedema (60.Lineth Beerensteyn), Lieke Martens