• Interne jeugdcompetitie vanaf 27 februari 2021

24 feb 2021
  • Het mooie weer is weer gearriveerd en iedereen wil graag weer gaan voetballen. De KNVB heeft plannen voor een Regio Cup klaarliggen voor als we weer echte wedstrijden mogen gaan spelen. Tot op dat moment blijven we voor de jeugd elke zaterdag een programma aanbieden. Om goed voorbereid aan een eventuele herstart van de competitie/Regio Cup te kunnen beginnen hebben diverse vrijwilligers een alternatief bedacht wat competitief aansluit.

Komende zaterdag starten wij met een interne competitie, De Irene Cup. Alle jeugdspelers kunnen zodoende wedstrijden blijven spelen op zaterdag. De jeugdteams van JO7 t/m JO10-3 blijven met hun eigen teams spelen, afwisselend met mini-mix toernooitjes.

De Irene Cup is in de basis een individueel klassement. Er wordt vanaf JO13 11 tegen 11 gespeeld op een groot veld. Spelers worden elke week opnieuw in andere teams ingedeeld. Geen week is hetzelfde op de Bakenbos! Bij winst krijgt een team (spelers die in het team zitten) 10 punten en een gelijk spel levert 5 punten op. Elk doelpunt (willekeurig bij winst, gelijkspel of verlies) levert een extra punt op. De speler die elke week weer in het beste team zit en zo de meeste punten bij elkaar verzamelt, pakt de kop in het klassement!  Er worden diverse individuele klassementen bijgehouden per leeftijdscategorie. Niet alleen veel scoren en winnen levert punten op, maar wordt er ook gekeken naar een topscorer, keeper, trainer/leider en fair play per leeftijdscategorie. Na vijf weken worden de winnaars bekend gemaakt.

De interne competitie wordt gespeeld binnen verschillende leeftijdscategorieën. Hierin maken we onderscheid tussen de prestatieve groepen en de sportieve groepen. Hierdoor hopen wij op een eerlijke balans binnen de competitie en voldoende spel plezier voor iedereen.

Om de Irene Cup in goede banen te leiden, krijgt elk team een vaste trainer/leider toegewezen die hun gaat begeleiden tijdens de wedstrijden. Daarnaast zullen er officiële scheidsrechters aanwezig zijn om de wedstrijden in sportieve banen te leiden.

Elke week worden de indelingen per leeftijdscategorie op de website gezet. Meer specifieke informatie volgt op zaterdag zelf! Uiteraard hopen wij dat iedereen aanwezig zal zijn!

Mocht het echt zo zijn dat je een zaterdag niet komt komen, svp centraal afmelden bij Thomas Rogge (06-21888102)

Sportclub Irene wenst iedereen veel succes en plezier!

rfwbs-slide