• Sportclub Irene MO 17-1 - Sparta ’18 MO 17-1 ( 2-1 )

Zaterdag 19 september 2020

Vandaag stond de return van Sparta ’18 op het programma. Zoals vorige week al beschreven geen makkelijke tegenstander en terugkijkend op vorige week geen al te beste wedstrijd, althans voor Sportclub Irene.
    Nadat het fluitsignaal werd gegeven gingen we meteen in de aanval. Er werd van meet-af-aan druk gezet en dit deed Sparta ’18 toch even wankelen wat al na 2 minuten resulteerde in een voorsprong. Een geweldige lange spurt van Chloe en een strakke voorzet op Diewertje deed de bal in de korte hoek verdwijnen. Het begin was als vanouds maar wisten we dit vol te houden? Momenten van goed samenspel waren er veel maar onzekerheid tekende zich soms ook wel af. Een geweldige aktie van Jade en een strakke pass op Diewertje, rechtsstreeks aangenomen op de slof, deed door goed keeperswerk van Sparta’18 de bal net over het doel verdwijnen. Dit was echt smulwerk. Beide teams gingen ervoor, maar ondanks de beste kansen voor Sportclub Irene, bleef het bij een ruststand van 1-0.
    Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft en Sportclub Irene was in vele opzichten de betere partij. Duels werden met name door de verdediging hard op hard uitgevochten en waren een streling voor het oog. Na ongeveer 15 minuten spelen was het Sparta ’18 die door een corner op gelijke hoogte kwam. Een wirwar van akties in de verdediging en de pech dat de bal via Alissa, na een perfecte redding van Joyce, toch in ons doel belandde bracht de stand op gelijke hoogte. Jammer maar ook dit is voetbal. De meiden wisten elkaar goed op te peppen en 20 minuten voor tijd was het Lotte die na een goede aktie de bal strak voor het doel wist te krijgen. De vrijstaande Diewertje kopte de bal, kansloos voor de keepster, snoeihard in. 2-1 en dit was tevens de eindstand.
    Al met al een geweldige wedstrijd en een goede inzet van allemaal. Met name Jolie had het erg pittig.
    Een terechte overwinning. Chapeau aan allen en zeker ook aan de scheidsrechter.

Met sportieve groeten,
    L.M.T.