• Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat ons lid Frans Gerards jl. dinsdag 29 september in de leeftijd van 85 jaar overleden is.

Frans komt uit een echte Sportclub Irene familie. Zijn drie broers zijn of waren allemaal betrokken bij onze club. Frans was een getalenteerde voetballer die via de Tegelse Herten na de fusie mee overging naar Sportclub Irene.

Zijn beste voetbaljaren waren de eind 50er en begin 60er jaren waarin het 1ste elftal op het hoogste amateur niveau in Nederland acteerde. De concurrentie in de selectie was groot maar desondanks speelde hij met regelmaat zijn wedstrijden in het 1ste elftal.

Waar veel spelers na hun actieve carrière de club vaarwel zeiden was dit niet zo met Frans.

Frans bleef de club trouw en was onder meer jeugdleider en jarenlang grensrechter van het 1ste elftal.

Ook maakte hij, voordat het digitale tijdperk zijn intrede deed, deel uit van de ledenadministratie en informeerde hij het bestuur van op handen zijnde jubilarissen en het aantal wedstrijden dat een speler in het 1ste elftal gespeeld had.

Bij thuiswedstrijden van het 1ste elftal was hij samen met zijn vrouw Annie een vaste bezoeker.

Zij waren met recht een Sportclub Irene “voetbal paar”.

Voetballen bleef hij ook, maar dan wel op de zaterdagen bij de veteranen. Hier speelde hij met zijn vele voetbalvrienden zijn wedstrijden. Bovendien liet hij bijna nooit op de georganiseerde activiteiten verstek gaan.

De tand des tijds liet ook Frans niet onberoerd. De laatste jaren moest hij steeds meer van zijn gezondheid inleveren. Een van de laatste contactmomenten met de club was februari 2019. Frans werd toen thuis in het bijzijn van zijn vrouw Annie en zoon Leon door een afvaardiging van het bestuur gehuldigd voor zijn 75 jarig lidmaatschap. Zijn gezondheid liet het helaas niet meer toe om gehuldigd te worden tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie aan de Bakenbos.

Onze gedachten gaan deze dagen uit naar zijn vrouw Annie, kinderen en kleinkinderen

Bestuur en leden Sportclub Irene.

rfwbs-slide